Suvi Minkkinen nousi takaa-ajossa sijalle 43

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on sunnuntaina naisten ja miesten takaa-ajot. Naisten takaa-ajon voitti Italian Lisa Vittozzi, joka kurotti maaliviivan yli ennen Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldia. Kaksikon ero maalissa oli vajaan sekunnin, ja molemmat ampuivat kilpailussa yhden sakon. Kolmanneksi nousi puhtaasti ampunut Norjan Juni Arnekleiv, joka jäi voittajasta yhdeksän sekuntia. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 43:s.

Suvi Minkkinen ampui kilpailussa yhden sakon toiselta makuupaikalta. 56:ntena matkaan lähtenyt Minkkinen teki 13 sijaa nousua naisten takaa-ajossa. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 31 sekuntia. – Ihan kohtalainen kilpailu. Yritin lähteä rauhallisesti liikkeelle, sillä kropassa ei ole vielä tarpeeksi suorituskykyä pitämään kovaa kilpailuvauhtia alusta loppuun asti. Liian kova alkuvauhti saattaa kostautua lopussa. Pystyin lisäämään vauhtia loppua kohden ja tekemään nousua muutaman sijoituksen. Halusin saada hyvät ammunnat, mutta pienen virheen tein toisella makuupaikalla. Pystyammunnat tuntuivat kuitenkin hyvältä. Vielä on töitä tehtävänä ennen MM-kilpailuja, mutta onneksi on aikaakin, Minkkinen tuumasi.

Venla Lehtonen oli naisten takaa-ajon 44:s. Lehtonen selvitti makuupaikat puhtaasti, mutta ampui pystypaikoilta yhteensä kolme sakkoa. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 38 sekuntia. – Tämän päivän kilpailussa oli paljon hyvää ja sain oppia tästäkin matkaan mukaan. Hiihto tuntui vahvalle, vaikka tämä oli vasta kauden ensimmäisiä kolmen kilpailun viikkoja. Makuuammunnat menivät tosi hyvin, ja innostuin hiihtämään hyvässä porukassa. Olisi pitänyt malttaa ja hyödyntää peesejä pidempään, jotta olisin säästänyt voimia loppuun. Pisteitä lähdin jahtaamaan, mutta ne jäivät vielä odottamaan. Suvin kanssa meillä oli hyvä kamppailu viimeisessä mäessä ja ladulla oli hauskaa. Suksikin oli aivan huippu tänään ja huolto oli tehnyt hyvää työtä, Lehtonen kiitteli kilpailun jälkeen.

Miesten takaa-ajo käydän Saksan Ruhpoldingissa naisten kilpailun jälkeen.