Otto Invenius lyhennetyn normaalimatkan 11:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Italian Antholz-Anterselvassa. Miesten lyhennetyn normaalimatkan voitti Norjan Johannes Thingnes Boe puhtaalla ammunnalla. Tarjei Boe oli kahdella sakolla toinen jääden veljestään minuutin ja 36 sekuntia. Saksan Johannes Kuehn oli maalissa kolmantena minuutin ja 44 sekuntia voittajan jälkeen. Hänkin ampui kilpailussa kolme sakkoa. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena lyhennetyn normaalimatkan 11:s.

Otto Invenius selvitti kolme ensimmäistä ammuntaa puhtaasti, ja ampui viimeiseltä pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia 44 sekuntia. – Oli huippu kisa. Ammunnat menivät tosi hyvin. Viimeisellä pystypaikalla oli pikkuisen sumua, mutta selvisin onneksi siitäkin yhdellä sakolla. Olihan se uran paras neljän ammunnan kilpailu. Lisäksi lunastin paikan yhteislähtöön eli tavoitekin täyttyi. Tosi tyytyväinen voin olla suoritukseen. Suksesta kiitos kuuluu huoltomiehille ja Jaakko Rannalle, joka lainasi kalustoaan kilpailuun, Invenius kiitti joukkuetta.

Jaakko Ranta saavutti uransa parhaan sijoituksen maailmancupissa sijoittuen kilpailun 23:nneksi. Ranta ampui yhden sakon ensimmäiseltä pystypaikalta, mutta selvitti kolme ammuntaa puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 22 sekuntia. – Uran paras sijoitus maailmancupissa, ja todella hyvä fiilis kilpailun jälkeen. Kaikki osa-alueet toimivat tänään, joten oli helppo kisata. Kalustokin oli kunnossa, ja huolto oli onnistunut. Ammunnoissa pääsin tekemiseen kiinni ja pidin ajatuksen kasassa sumusta huolimatta. Hiihdossa on tehty töitä tekniikan kanssa, ja pieni tekniikkamuutos näkyi tänään suorituksessa. Tästä on hyvää jatkaa eteenpäin, Ranta kommentoi. Hän joutuu vielä jännittämään, pääseekö mukaan yhteislähtöön sunnuntaina.

Olli Hiidensalo oli lyhennetyn normaalimatkan 33:s. Hiidensalo ampui yhden sakon kolmelta ensimmäiseltä paikalta, ja selvitti viimeisen pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli neljä minuuttia ja 14 sekuntia. – Hiihto oli tänään paljon parempaa ja suksikin oli hyvä. Ammunnassa on ollut tähän mennessä paljon haastetta, ja tänään päätin rauhoittaa ammunnat. Ne kestivätkin kauan, ja otin melkein sakkokierroksen verran takkiin penkalla. Kokonaissuorituksena hankalaan alkukauteen peilaten kuitenkin hyvä suoritus, Hiidensalo summasi.

Heikki Laitinen oli lyhennetyn normaalimatkan 54:s. Laitinen selvitti kaksi ensimmäistä paikkaa puhtaasti, mutta toiselta makuupaikalta meni kolme laukausta ohi. Viimeiseltä pystypaikalta Laitinen ampui yhden sakon. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 35 sekuntia. – Yhtä makuuammuntaa lukuunottamatta ihan hyvä kisa. Toki se yksi epäonnistunut ammunta harmittaa, mutta muuten olen ihan tyytyväinen kilpailuun. Hiihto oli hieman tyhjän tuntuista, mutta jospa se tästä alkaa treenitauon jälkeen paranemaan, Laitinen kommentoi.

Joni Mustonen oli kilpailun 101:s. Mustonen ampui yhteensä 10 sakkoa, ja ero voittajaan venyi yli kymmenen minuutin. – Viimeisen viikon kestänyt hyvä fiilis vaihtui kyllä tänään kauden huonoimpaan kisaan. Epäonnistumisen osuessa kohdalle otettiin sitten kaikki kerralla samaan kasaan. Ei tätä tarvitse jäädä kuitenkaan tämän enempää murehtimaan, Mustonen tiivisti.

Naisten lyhennetty normaalimatka on vuorossa huomenna perjantaina.