Suomi jäi ilman tulosta sekaviestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Sekaviesti oli ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa lauantaina iltapäivällä. Norja voitti viestin joukkueella Juni Arnekleiv, Karoline Offigstad Knotten, Tarjei Boe ja Johannes Thingnes Boe. Italia oli maalissa toisena 22 sekuntia voittajasta jääneenä. Ruotsi oli kilpailun kolmas minuutin ja 7 sekuntia voittajasta jääneenä. Suomen joukkue Venla Lehtonen, Noora Kaisa Keränen, Olli Hiidensalo ja Tuomas Harjula liputettiin ulos viestistä kolmannella osuudella.

Venla Lehtonen avasi viestin tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon 17:ntenä. Lehtonen selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta joutui kiertämään sakkokierroksen kahdesti pystypaikan jälkeen. Ensimmäisessä vaihdossa Suomi oli minuutin ja 55 kärkijoukkuetta perässä. Noora Kaisa Keränen jatkoi viestiä toisella osuudella. Keränen selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Viestin puolimatkassa joukkue oli 16:ntena kolme minuuttia ja 52 kärkijoukkuetta perässä.

Olli Hiidensalo käytti kolmannella osuudella kolme varapatruunaa makuupaikalla ja yhden varapatruunan pystypaikalla. Joukkue joutui jättämään viestin kesken kolmannen osuuden viimeisellä hiihtokierroksella. Tuomas Harjula ei päässyt siten lähtemään ankkuriosuudelle lainkaan.

Italian Antholz-Anterselvassa kilpaillaan huomenna sunnuntaina miesten ja naisten yhteislähdöt.

Suomen päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad kommentoi kilpailuviikonloppua ja joukkueen suunnitelmia ennen tulevia ampumahiihdon MM-kilpailuja. – Kolme uran parasta suoritusta tällä viikolla ja vahva esiintyminen parisekaviestissä antavat meille hyvää uskoa kohti tulevia MM-kilpailuja. Edelleen on asioita, joiden kehittämistä täytyy jatkaa, joten jäämme Italiaan valmistavalle leirille. Huomenna kuitenkin vielä yhteislähdöt, ja sitten hieman ansaittua lepoa urheilijoille, Kulstad avasi joukkueen suunnitelmia.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi