Suomi parisekaviestin kuudes

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan lauantaina parisekaviesti sekä sekaviesti. Parisekaviestin voitti Saksa joukkueella Vanessa Voigt sekä Justus Strelov. Norja oli maalissa toisena 11 sekuntia voittajan jälkeen. Itävalta oli kilpailun kolmas 28 voittajajoukkueesta jääneenä. Suomi oli parisekaviestin kuudes joukkueella Suvi Minkkinen ja Otto Invenius.

Suvi Minkkinen aloitti viestin. Minkkinen selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa seitsemäntenä 14 sekuntia kärkijoukkuetta jäljessä. Otto Invenius jatkoi viestiä toisella osuudella. Invenius selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti yhden varapatruunan pystypaikalla. Suomi oli viestin puolimatkassa edelleen seitsemäntenä 38 sekuntia kärkijoukkueesta jääneenä. 

Kolmannella osuudella Suvi Minkkinen käytti yhden varapatruunan makuupaikalla ja kaksi varapatruunaa pystypaikalla. Viimeisessä vaihdossa Suomi oli kymmenentenä minuutin ja 9 sekuntia kärkijoukkuetta perässä. – Ihan hyvä suoritus. Tuollainen tulos hieman alavireisenä luo uskoa, että kovempaankin sijoitukseen on mahdollisuuksia. Vaikka Otto onkin iskussa, niin itse en ole vielä huippuvireessä, ja ammunnoissa on vielä osumia otettavaksi. Ammunta-ajoissa olimme joukkueena kolmanneksi nopeimpia seitsemästä varapatruunasta huolimatta. Lähdimme kilpailuun hyökkäävällä asenteella, ja se oli oikea valinta tähän kilpailumuotoon. Tästä on hyvä jäädä kilpailutauolle ennen MM-kisoja, ja tavoitteena on ladata akut kauden pääkisoihin, Minkkinen kommentoi.

Otto Invenius ankkuroi joukkueen maaliin kuudentena. Invenius käytti ankkuriosuudella yhden varapatruunan makuupaikalla, mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli 41 sekuntia. – Oli tosi hyvä kilpailu, ja olen tyytyväinen ammuntaan. Hiihtokin oli jo parempaa kuin aiemmin, vaikka vielä siitä pieni vaihde puuttuu. Toivon huomenna samanlaista suorittamista, Invenius summasi viitaten yhteislähtöön sunnuntaina.

Sekaviesti käydään Italian Antholz-Anterselvassa parisekaviestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi