Suomi sekaviestin 20:s MM-avauksessa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut käydään Tšekin Nove Mestossa 7.-18.2.2024 Kilpailut käynnistyivät sekaviestillä keskiviikkona. Ranska voitti viestin joukkueella Eric Perrot, Quentin Fillon-Maillet, Justine Braisaz-Bouchet sekä Julia Simon. Toiseksi tullut Norja jäi voittajajoukkueesta 45 sekuntia. Ruotsi oli maalissa kolmantena minuutin ja 2 sekuntia voittajajoukkueesta jääneenä. Suomi oli sekaviestin 20:s joukkueella Tuomas Harjula, Otto Invenius, Venla Lehtonen ja Suvi Minkkinen.

Tuomas Harjula aloitti viestin. Harjula käytti kaksi varapatruunaa molemmissa ammunnoissa. Ensimmäisessä vaihdossa Suomi oli sijalla 15. Eroa kärkijoukkueeseen kertyi avausosuudella minuutin ja 29 sekuntia. – Keskinkertainen veto. Pientä haparointia molemmissa ammunnoissa, enkä reagoinut tuuleen ajoissa. Tyytyväinen voi olla, että selvisin kuitenkin varapanoksilla, eikä tullut tunaroitua sen enempää. Hiihto tuntui fyysisesti ihan hyvältä, mutta viimeisellä kierroksella voimat meinasivat loppua ennen vaihtoa. Ihan kunnialla kuitenkin selvisin sieltä vaihtoon asti, Harjula tiivisti.

Otto Invenius jatkoi viestiä toisella osuudella. Invenius käytti yhden varapatruunan makuupaikalla. Pystypaikan jälkeen hän joutui kertaalleen sakkokierrokselle. Toisessa vaihdossa Suomi oli 18:s. Eroa kärkijoukkueeseen oli viestin puolivälissä kaksi minuuttia ja 47 sekuntia. – Muuten hyvä kilpailu, mutta pystyammunta harmittaa. Ammunnat ovat kulkeneet niin pitkään hyvin, että tämä oli toivottavasti vain yksi huono ammunta pitkään onnistumisten sarjaan. Eiköhän se lähde siitä toimimaan. Huoltotiimikin teki taas loistavaa työtä ja suksi toimi, Invenius kehui kilpailun jälkeen.

Venla Lehtonen jatkoi kolmannelle osuudelle. Lehtonen käytti makuupaikalla kolme varapatruunaa, mutta selvitti pystyammunnan puhtaasti. – Yllättynyt ja hieman hämmentynyt, miten kroppa oli aivan tyhjä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kaaduin vauhdikkaammassa laskussa, ja tipuin siinä porukasta. Se näkyi ammunnassakin, kun olin hieman tiukilla ladulla. Pystypaikan nollat toki toivat pienen ilon pilkahduksen suoritukseen. Taisi olla hieman liikaa latausta ja jännitystä ensimmäisessä kilpailussa täällä, Lehtonen pohti sekaviestin jälkeen. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle sijalla 21, viisi minuuttia kärkijoukkueen jälkeen.

Suvi Minkkinen ankkuroi joukkueen maaliin 20:ntena. Minkkinen käytti molemmissa ammunnoissa yhden varapatruunan. Maalissa joukkueen ero voittajaan oli seitsemän minuuttia ja 17 sekuntia. – Kukaan meistä ei varmasti ole tyytyväinen tulokseen, ja parempaankin olisimme pystyneet. Vaikea oli omaa kilpailua rakentaa mutta tein sen, mitä omasta kropasta tänään irtosi. Ensimmäisessä ammunnassa harmittavasti viimeinen laukaus meni ohi, ja tuhrasin aikaa varapatruunan kanssa. Toisen kierroksen jouduinkin hiihtämään pienessä kiireessä. Pystypaikan onneksi selvitin yhdellä varalla, vaikka siinä ei paljoa ollut enään tehtävissä. Tämä oli tämän päivän tulos, ja kisat on nyt avattu, Minkkinen summasi.

MM-kilpailuohjelmassa on seuraavaksi vuorossa naisten pikakilpailu perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi