Kalle Loukkaanhuhta saavutti EM-hopeaa U22 miesten normaalimatkalla

     Matilda Suhonen   Uutiset  

Ampumahiihdon U22-nuorten EM-kilpailut käydään Puolan Jakuszycessa 8.-11.2.2024 Kilpailut käynnistyivät torstaina normaalimatkan kilpailuilla. Kalle Loukkaanhuhta sijoittui toiseksi miesten normaalimatkalla.

Miesten kilpailun voitti Mongolian Enkhbat Enkhsaikhan, joka ampui kilpailussa puhtaasti. Myös Kalle Loukkaanhuhta ampui kaikki paikat puhtaasti jääden voittajasta maalissa vain 1,6 sekuntia. Viron Jakob Kulbin oli maalissa kolmantena. Virolainen ampui kaksi sakkoa jääden voittajasta 20 sekuntia.

– Sain alusta asti rennon fiiliksen ammuntaan, mikä näkyikin suorituksessa penkalla.Tuloksena ensimmäinen neljän ammunnan nollakisa. Ladulla oli perustekemistä, mitä tällä kaudella on ollut aiemminkin. Jaksoin hyvin pitää vauhdin kilpailun loppuun asti. Jälkeenpäin fiilis on uskomaton, vaikka jossain sisimmissäni olen tiennyt tällaisen suorituksen olevan mahdollinen, Loukkaanhuhta kommentoi kilpailun jälkeen.

Arttu Heikkinen oli kolmella sakolla miesten normaalimatkan seitsemäs. Heikkinen jäi voittajasta maalissa 59 sekuntia. Joonas Nelimarkka oli neljällä sakolla kilpailun 26:s.

Naisten normaalimatkan voitti puhtaasti ampunut itävaltalainen Anna Andexer. Toiseksi tullut joukkuekaveri jäi yhdellä sakolla voittajasta kolme minuuttia ja 11 sekuntia. Kolmas oli Tsekin Heda Mikolasova, joka ampui kilpailussa kaksi sakkoa jääden voittajasta maalissa kolme minuuttia ja 39 sekuntia. Frida Achren oli parhaana suomalaisena naisten normaalimatkan 11:s. Hän ampui kilpailussa yhden sakon jääden voittajasta neljä minuuttia ja 56 sekuntia.

Sonja Leinamo sijoittui kahdeksalla sakolla naisten normaalimatkan 35:nneksi. Lyydia Raunio oli kuudella sakolla 54:s.

Tulokset

Lisätiedot:

Maija Holopainen

050 3360939