Daria Virolainen naisten pikakilpailun 30:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat perjantaina naisten pikakilpailulla. Ranskalaiset ottivat kilpailussa neloisvoiton. Julia Simon voitti puhtaalla ammunnalla. Toiseksi tullut Justine Braisaz-Bouchet ampui kilpailussa yhden sakon. Kärkikaksikon ero oli maalissa 5 sekuntia. Lou Jeanmonnot oli yhdellä sakolla kilpailun kolmas jääden voittajasta 41 sekuntia. Daria Virolainen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 30:s. Kaikki neljä suomalaisnaista lunastivat paikkansa sunnuntain takaa-ajoon.

Daria Virolainen selvitti makuupaikan puhtaasti, ja ampui pystypaikalta yhden sakon. Hän jäi maalissa voittajasta kaksi minuuttia ja 9 sekuntia. – Yleisesti ottaen olen tyytyväinen kisaan. Kunto oli hyvä ja sukset luistivat hyvin, kun otetaan huomioon vaikeat keliolosuhteet. Haluaisin vielä ampua puhtaasti, jotta suoritus olisi super, Virolainen summasi suoritusta. 

Suvi Minkkinen oli pikakilpailun 47:s. Minkkinen ampui makuupaikan puhtaasti, mutta pystypaikalta meni kaksi laukausta ohi. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 37 sekuntia. – Olen tosi tyytyväinen, että pystyin taas ampumaan makuupaikan nopeasti. Se on ollut kehityskohde, jossa olen halunnut ottaa ammunnan puolella askeleen eteenpäin. Pystyn sen tekemään, mutta se on ollut kilpailuissa rohkeudesta kiinni. Pystyllä sen sijaan mieli karkasi ladulle kolmen laukaisun jälkeen. Se toki harmittaa, sillä tänään olisi ollut hyvä sija otettavissa. Mieltä vähän lämmittää, että hiihto on hieman pirteämpää kuin tällä kaudella. Toki ero on vielä iso ja täällä on raskaat maastot, minkä vuoksi ero keulaan venähtää. Pieniä positiivisia merkkejä hiihdon puolella, ja takaa-ajossa voi lähteä nostamaan sijoituksia, Minkkinen kommentoi.

Venla Lehtonen sijoittui kilpailun 52:nneksi. Lehtonen ampui yhden sakon makuupaikalta, mutta selvitti pystypaikan nollilla. Lehtonen starttaa takaa-ajoon kaksi minuuttia ja 49 sekuntia kärjen perään. – Tavoite täyttyi sen suhteen, että tuli takaa-ajopaikka. Olen tyytyväinen penkan työskentelyyn, ja ammunta oli merkittävässä osassa suorituksessa tänään. Ladulla sen sijaan oli raskas päivä, ja fyysinen vire vaikuttaa kokonaissuoritukseen. Kroppa ei ole päässyt täällä palautumaan, ja tuntemus on sen mukainen. Haastavat keliolosuhteet eivät helpota tuloksentekoa. Toivon, että jännitys on purkautunut ja saisin tilanteen rauhoitettua ennen takaa-ajoa, Lehtonen pohti pikakilpailun jälkeen. 

Noora Kaisa Keränen oli pikakilpailun 59:s. Keränen ampui molemmat paikat puhtaasti jääden voittajasta kaksi minuuttia ja 59 sekuntia. – Voin olla iloinen nollista MM-debyytissä. Ne olivat henkilökohtaisesti tälle kaudelle ensimmäiset nollat, ja sattuivat sopivaan kohtaan. Vähän harmittaa, ettei hiihtovauhti ollut kauden parasta. En voi siitä itseäni kuitenkaan liikaa ruoskia. Toinen takaa-ajopaikka maailmancupin tasolla, minkä vuoksi tästä jäi hyvä fiilis. Kaikista parasta, että olemme kaikki neljä naista mukana takaa-ajossa sunnuntaina, Keränen iloitsi.

Miesten pikakilpailu on ohjelmassa huomenna lauantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi