Arttu Heikkinen voitti Euroopan U22-nuorten mestaruuden

Matilda Suhonen   Uutiset

Ampumahiihdon U22-nuorten EM-kilpailut jatkuivat Puolassa pikakilpailuilla. Arttu Heikkinen voitti miesten pikakilpailun reilulla 29 sekunnin erolla seuraavaan. Heikkinen selvitti makuupaikan puhtaasti, ja ampui pystypaikalta yhden sakon. – Oli jännittävä kilpailu ja rankka vesikeli. Piti lähteä rauhassa liikkeelle ja sain ammuttua makuulta nollat. Toisen kierroksen yritin hiihtää rennosti kovaa ja taktiikka onnistui hienosti. Pystylle hieman passasin vauhtia ja selvisin siitä yhdellä sakolla. Viimeisellä kierroksella sain hyvin väliaikoja, ja keula oli jo reilu. Kokonaisuutena hyvä kilpailu ja olen kyllä todella tyytyväinen, Heikkinen kommentoi kilpailua.

Miesten pikakilpailussa toiseksi sijoittui Puolan Zawol Marcin, joka ampui kilpailussa kaksi sakkoa. Kolmas oli Viron Jakob Kulbin jääden Heikkisestä yhdellä sakolla 48 sekuntia. Suomalaisista Kalle Loukkaanhuhta oli 22:s ja Joonas Nelimarkka 39:s.

Naisten pikakilpailusta hopeaa Sonja Leinamolle

Sonja Leinamo otti hopeaa U22-naisten pikakilpailusta. Leinamo ampui yhden sakon makuupaikalta jääden voittajasta 15 sekuntia. – Olen todella onnellinen kilpailusta. Ensimmäistä kertaa koskaan ammuin kilpailussa vain yhden sakon, ja se tuli tärkeään paikkaan. Tuntuu, että olen todella paljon kipuillut tuon ammunnan kanssa, joten tuntuu hyvältä onnistua, Leinamo kommentoi.

Naisten pikakilpailun voitti itävaltalainen Laura Wagner, joka ampui kilpailussa yhden sakon. Kolmas oli Itävallan Anna Andexer, joka jäi Leinamosta kolmella sakolla 6 sekuntia. Suomalaisista Frida Achren oli 29:s, Lyydia Rainio 42:s, ja Rebecca Sandnäs 43:s.