Tero Seppälä miesten pikakilpailun 31:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailuiden ohjelmassa oli lauantaina miesten pikakilpailu. Norja otti miesten kilpailussa kolmoisvoiton. Molemmat paikat puhtaasti ampunut Sturla Holm Laegreid voitti kilpailun. Johannes Thingnes Boe ampui yhden sakon makuupaikalta ja jäi voittajasta maalissa 3 sekuntia. Vetle Sjaastad Christiansen oli kolmas jääden yhdellä sakolla voittajasta 18 sekuntia. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 31:s.

Tero Seppälä ampui makuupaikalta yhden ja pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 29 sekuntia. – Hiihdollisesti aivan hyvää menoa, ja kunto vaikuttaa olevan kohdillaan. Pystypaikan kaksi sakkoa harmittaa, kun olosuhde oli siinä hyvä. Tein ihan omia virheitä. Kohtuullinen sijoitus maalissa, ja huomenna ollaan vielä pelissä mukana. Yritetään nostaa sijoitusta kovan kannustuksen saattelemana, Seppälä tiivisti.

Otto Invenius oli pikakilpailun 54:s. Invenius ampui molemmilta paikoilta kaksi sakkoa jääden voittajasta maalissa kolme minuuttia ja 29 sekuntia. – Hankala kilpailu kaiken kaikkiaan. Lähdin varmastikin liian kovaa, minkä vuoksi jo makuuammunnassa oli väsynyt olo. Seuraavat kierrokset olivatkin sen jälkeen vaikeita hiihtää. Pystypaikalla huojuin jo väsymyksenkin puolesta niin paljon, että se oli hankalaa. Onneksi selvisin kuitenkin maaliin, ja pääsen huomenna takaa-ajoon parantamaan, Invenius kommentoi.

Heikki Laitinen oli maalissa 55:s. Laitinen ampui kaksi sakkoa makuupaikalta, mutta selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 30 sekuntia. – Päivän positiivinen asia oli hyvä pystyammunta. Sen avulla selvisin takaa-ajoon. Ladulla oli todella raskasta tänään, ja makuun ohilaukaukset jäi harmittamaan, Laitinen totesi kilpailun jälkeen.

Olli Hiidensalo oli 61:s ja karsiutui tiukasti ulos takaa-ajosta. Hiidensalo ampui yhden ohilaukauksen molemmissa ammunnoissa. Hän jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 39 sekuntia, mutta takaa-ajopaikka jäi vain kahden sekunnin päähän. – Ajattelin jo etukäteen, että täytyy osua tauluihin. Latu pehmenee, joten häntäpään lähtijöille tulee takkiin olosuhteen muutoksen vuoksi. Lähdin tietoisesti rauhassa, ettei ammunnassa olisi rasitusta. Suunnitelma onnistuikin, sillä ohilaukaukset olivat keskittymisvirheitä, eikä hiihto rasittanut ammuntaa. En saanut pystypaikan jälkeen hiihtovauhtia lisättyä ladulla, vaan hiihto oli voimatonta. Vire jättää hieman kysymysmerkkejä, ja täpärästi jäin takaa-ajosta. Normaalimatkalla uusi yritys, Hiidensalo sanoi.

Tulokset

Lisätiedot: 

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi