Otto Invenius nousi takaa-ajossa 34:nneksi

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Miesten takaa-ajo käytiin Tsekin Nove Mestossa naisten kilpailun jälkeen. Miesten kilpailussa viisi ensimmäistä sijaa menivät Norjaan. Johannes Thignes Boe nousi voittoon kolmesta sakosta huolimatta. Ensimmäisenä matkaan lähtenyt Sturla Holm Laegreid ampui kilpailussa kaksi sakkoa jääden voittajasta 29 sekuntia. Vetle Sjaastad Christiansen oli maalissa kolmantena jääden voittajasta kolmella sakolla 38 sekuntia. Otto Invenius oli parhaana suomalaisena miesten takaa-ajon 34:s.

Otto Invenius ampui kilpailussa vain kaksi sakkoa. 54:ntenä matkaan lähtenyt Invenius teki takaa-ajossa nousua 20 sijaa. Hän oli maalissa neljä minuuttia ja 50 sekuntia voittajan jälkeen. – Se oli hyvä kisa tänään. Ammunnallisesti ja hiihdollisesti parempi kuin eilinen. En juuri verytellyt ennen kilpailua, ja lähdin kevyin mielin ladulle. Se toimi tänään, enkä ollut ammunnassa ihan väsyneenä. Sukset olivat ihan loistavat, ja siitä kiitokset huollolle, Invenius kiitteli kilpailun jälkeen.

Tero Seppälä oli takaa-ajon 49:s. Seppälä ampui yhteensä kahdeksan sakkoa. Hän jäi voittajasta maalissa kuusi minuuttia ja 52 sekuntia. – Tänään oli tosi huono päivä. Toimin ammunnassa, kuten kohdistuksessa oli sovittu. Täytyy analysoida, mikä siinä oli ongelmana. Ladullakin oli aika vaikeaa, eikä tänään oikein mikään osa-alue ollut ihan parhaalla tasolla. Onneksi epäonnistuminen kaikilla osa-alueilla osui yhteen ja samaan kilpailuun. Jatketaan töitä, jospa seuraavassa kilpailussa kaikki osuisivat kohdalleen, Seppälä tuumasi.

Heikki Laitinen oli maalissa 51:s. Laitinen ampui yhteensä viisi sakkoa jääden voittajasta maalissa seitsemän minuuttia ja 48 sekuntia. – Kisa kaatui jo aikalailla makuupaikoille. Selkä veti jälleen aika pahasti kramppiin, ja hiihto oli hankalaa. Pystyammunnat olivat kuitenkin tänäänkin kilpailun parasta antia, Laitinen summasi suoritusta.

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat tiistaina naisten normaalimatkan kilpailulla.