Suvi Minkkinen nousi takaa-ajossa 29:nneksi

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on sunnuntaina naisten ja miesten takaa-ajot. Naisten takaa-ajon voitti ensimmäisenä matkaan lähtenyt ranskalainen Julia Simon, joka selvitti kilpailun yhdellä sakolla. Italian Lisa Vittozzi oli nousi toiseksi jääden voittajasta yhdellä sakolla 46 sekuntia. Ranskalainen Justine Braisaz-Bouchet oli kolmas ammuttuaan yhteensä neljä sakkoa. Hän jäi voittajasta 49 sekuntia. Suvi Minkkinen oli kilpailun nopein ampuja ja nousi kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Suvi Minkkinen lähti matkaan numerolla 47. Minkkinen selvitti kolme ensimmäistä ammuntaa puhtaasti, ja ampui viimeisellä pystypaikalla yhden ohilaukauksen. Hän teki nopeilla ammunnoilla nousua yhteensä 18 sijaa, ja oli maalissa 29:s. Ero voittajaan oli maalissa neljä minuuttia ja 5 sekuntia. – Oon tyytyväinen tämän päivän kilpailuun. Oli varmasti kauden paras takaa-ajo ja suorituksena yksi kauden parhaista kilpailuista. Sijoitus ei ihan realisoidu tuloslistalla, kun lähtöpaikka oli niin kaukana. Penkalla tekeminen oli erittäin hyvää yhdestä ohilaukauksesta huolimatta. Yritetään sekin paikata normaalimatkalla. Olen tyytyväinen nopeimpaan ammunta-aikaan, mikä toki lämmittää mieltä. Huoltokin onnistui tänään, ja suksi oli ihan hyvä loppuun asti. Kaikin puolin ehjä kilpailu, Minkkinen summasi suoritusta.

Venla Lehtonen saavutti kauden parhaan tuloksensa ollen takaa-ajon 40:s. Lehtonen selvitti makuupaikat puhtaasti, ja ampui yhden ohilaukauksen molemmilta pystypaikoilta. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 19 sekuntia. – Se oli jo kokonaisuutena parasta suorittamista tällä viikolla. Olen tyytyväinen kokonaissuoritukseen, kun sain pidettyä ammunnan ja hiihdon kasassa. Fyysisesti se ei vieläkään tuntunut hirmu vahvalta, joten pyrin passaamaan ladulla ja suorittamaan penkalla. Tänään oli mahtava hiihtää yleisön edessä ja väliajat antoivat voimaa ladulle. Taas yksi steppi eteenpäin, ja tästä on parempi fiilis lähteä kohti ensi viikon koitoksia, Lehtonen totesi tyytyväisenä.

Daria Virolainen oli naisten takaa-ajon 47:s. Virolainen selvitti makuupaikat puhtaasti, mutta ampui pystypaikoilta yhteensä neljä ohilaukausta. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 38 sekuntia. – Tänään oli vaikea kilpailu alusta alkaen. Varmaan senkin takia tuli aika paljon ohituksia pystyammunnassa. Mutta oli myös positiivisia hetkiä-ammunta, kuten ammunnat makuulla ja se, että pystyin keräämään itseni viimeisessä ammunnassa, Virolainen kommentoi.

Noora Kaisa Keränen nousi takaa-ajossa 50:nneksi. Keränen ampui yhteensä kolme sakkoa jääden voittajasta maalissa kuusi minuuttia ja 22 sekuntia. – Ihan kohtalainen suoritus taas. Ei ollut mikään huippusuoritus, kun se kaatui viimeiseen pystypaikkaan. Siinä meni muutama todella hyvä sijoitus, joista olisi voinut taistella viimeisellä hiihtokierroksella. Hiihto kulki jo paljon paremmin tänään, mikä oli positiivinen asia, Keränen kommentoi.

Miesten takaa-ajo käydään Tsekin Nove Mestossa naisten kilpailun jälkeen.