Suvi Minkkinen naisten normaalimatkan 23:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat Tśekin Nove Mestossa naisten normaalimatkan kilpailulla. Naisten kilpailun voitti puhtaasti ampunut Italian Lisa Vittozzi. Saksan Janina Hettich-Walz oli puhtaalla ammunnalla toinen jääden voittajasta 20 sekuntia. Ranskan Julia Simon oli kolmas. Simon ampui kilpailussa yhden sakon ja jäi maalissa voittajasta 29 sekuntia. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 23:s. 

Suvi Minkkinen ampui kilpailussa yhteensä kaksi sakkoa. Minkkinen selvitti ensimmäiset kaksi paikkaa puhtaasti, ja ampui yhden sakon kahdelta viimeiseltä paikalta. Maalissa eroa voittajaan oli kahdella sakkominuutilla neljä minuuttia ja 2 sekuntia. – Ihan tasapainoinen veto. Pari sakkoa saisi olla vähemmän, jotta voisin sanoa olevani täysin tyytyväinen. Hiihto kulki ihan kohtalaisesti, ja sain tehtyä tasaiset kierrokset. Varmasti tämän kauden paras normaalimatka. Positiivista huomata, että saimme käyrää hieman käännettyä ylöspäin näihin MM-kisoihin, Minkkinen iloitsi.

Venla Lehtonen oli normaalimatkan 48:s. Lehtonen ampui kaksi sakkoa ensimmäiseltä pystypaikalta ja yhden sakon toiselta makuupaikalta. Ero voittajaan kolmella sakkominuutilla oli maalissa kuusi minuuttia ja 3 sekuntia. – Kilpailu alkoi ja loppui hyvin. Siinä välissä oli heikompaa. Ensimmäiseltä pystypaikalta kaksi sakkoa oli liikaa. Vähän kaksijakoiset fiilikset suorituksesta kokonaisuutena, Lehtonen kommentoi.

Noora Kaisa Keränen oli kilpailun 54:s. Keränen ampui yhden sakon ensimmäiseltä ja viimeiseltä paikalta. Hän jäi maalissa voittajasta kahdella sakkominuutilla kuusi minuuttia ja 47 sekuntia. – Ihan omalle tasolle kohtalainen suoritus. Tasainen veto mutta harmittaa, kun ero kärkeen on vielä noinkin suuri. Ei tullut samanlaista huippusuoritusta kuin Anterselvassa. Keränen harmitteli. – Latu on yllättävän hyvässä kunnossa keleihin nähden, hän lisäsi.

Daria Virolainen oli 59:s. Virolainen ampui yhteensä neljä sakkoa jääden voittajasta maalissa seitsemän minuuttia ja 6 sekuntia. – Kilpailu oli vaikea ja vire oli raskas. Latu oli tänään erilainen kuin aiemmissa kilpailuissa, ja jäisellä alustalla oli hieman vaikea hiihtää. Olen ammunnasta surullinen, Virolainen summasi suoritusta.

Miesten normaalimatkan kilpailu on ohjelmassa huomenna keskiviikkona.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi