Tero Seppälä miesten normaalimatkan 36:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat Tšekin Nove Mestossa miesten normaalimatkan kilpailulla. Kilpailun voitti Norjan Johannes Thingnes Boe, joka selvitti normaalimatkan yhdellä sakolla. Toinen oli Tarjei Boe, joka jäi yhdellä sakolla veljestään 59 sekuntia. Saksan Benedikt Doll oli kolmas jääden yhdellä sakolla voittajasta minuutin ja 53 sekuntia. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena miesten normaalimatkan 36:s.

Tero Seppälä ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa. Hän jäi maalissa voittajasta kuusi minuuttia ja 37 sekuntia. – Suorituksena ihan kohtalainen. Tänään oli raskas hiihtokeli ja todella hyvä olosuhde ammuntaan. Olisi pitänyt ampua vähän paremmin, ja kelin olisi suonut olla tasapuolisempi ladulla niin olisi tullut parempi tulos. Hiihto kulki ihan hyvin, Seppälä kommentoi.

Otto Invenius oli normaalimatkan 48:s. Invenius ampui yhteensä viisi sakkoa jääden voittajasta seitsemän minuuttia ja 30 sekuntia. Viimeiseltä pystypaikalta meni kolme laukausta ohi. – Kilpailu meni muuten tosi hyvin, mutta viimeisellä ammuntapaikalla sulin aika pahasti. En saanut ensimmäistä laukausta lähtemään silloin kun olisin halunnut. Jouduin ottamaan asennon uudestaan ja siinä oli liikaa tärinää. Hiihto kulki ihan hyvin, ja suksi ihan oli ihan loistava, Invenius summasi suoritusta.

Jaakko Ranta oli kilpailun 52:s. Ranta ampui yhden sakon molemmilta makuupakoilta mutta selvitti pystypaikat puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kahdella sakkominuutilla kahdeksan minuuttia ja 4 sekuntia. – Kilpailu meni tänään kohtalaisesti. Penkalla oli hyvä onnistuminen. Etenkin pystyammunnat lämmittää, kun ne menivät täydellisesti. Ladulla oli raskas keli ja sinne jätin kaiken, mitä oli annettavaa. Latu oli alkuun hyvä, mutta keli hidastui loppua kohden, Ranta tuumasi.

Olli Hiidensalo oli normaalimatkan 59:s. Hiidensalo ampui yhden sakon ensimmäiseltä ja viimeiseltä paikalta. Kahdella sakkominuutilla ero voittajaan oli maalissa kahdeksan minuuttia ja 17 sekuntia. – Ammunnat olivat hyvät ja vauhdinjako onnistui. Vauhtia vaan puuttuu aika paljon, eikä hiihtovire ole sellainen kuin pitäisi. Noilla sakoilla pitäisi aika paljon korkeammalla olla tuloslistalla. Katsotaan, miten tästä edetään kautta eteenpäin, Hiidensalo pohti kilpailun jälkeen.

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuvat torstaina parisekaviestillä.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi