Suomi MM-parisekaviestin 12:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailut jatkuivat torstaina parisekaviestillä. Ranska voitti viestin joukkueella Quentin Fillon-Maillet ja Lou Jeanmonnot. Italia oli maalissa toisena joukkueella Tommaso Giacomel ja Lisa Vittozzi jääden voittajasta 24 sekuntia. Hopea ratkaistiin loppukirissä, jonka Italia voitti ennen kolmanneksi tullutta Norjan joukkuetta. Johannes Thingnes Boe ja Ingrid Landmark Tandrevold jäivät voittajasta 27 sekuntia. Suomi oli parisekaviestin 12:s joukkuella Otto Invenius ja Suvi Minkkinen.

Otto Invenius aloitti viestin. Invenius ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa kuudentena 17 sekuntia kärjestä jääneenä. Suvi Minkkinen jatkoi viestiä toisella osuudella. Minkkinen käytti makuupaikalla yhden varapatruunan mutta ampui pystypaikan puhtaasti. Suomi oli viestin puolivälissä seitsemäntenä 39 sekuntia kärjestä jääneenä.

Kolmannella osuudella Otto Invenius selvitti ensin makuupaikan puhtaasti mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Viimeisessä vaihdossa joukkue oli 11:ntenä minuutin ja kahdeksan sekuntia kärjen perässä. – Taas osui sellainen kolme neljäsosaa huippusuoritus. Suksi tuntui hyvälle ja jalkakin liikkui hyvin. Vähän harmittaa viimeinen pystypaikka. Nämä ovat ensimmäisiä kertoja kovissa paikoissa, ja tarvitsen vielä muutaman vastaavan paineen alaisen paikan. Uskon, että kehityn tästä koko ajan ja pääkin kestää sitten paremmin, Invenius kommentoi kilpailun jälkeen.

Suvi Minkkinen ankkuroi joukkueen maaliin 12:ntena. Minkkinen käytti molemmissa ammunnoissa yhden varapatruunan. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli minuutin ja 45 sekuntia. – Ensimmäinen osuus oli ihan hyvää rallattelua. Lähdin kovaa ja lähdin kokeilemaan, mitä kropasta tänään irtoaa. Kova avaus painoi toisella osuudella. Jos kovista sijoista haluamme taistella, ei voi lähteä säästelemään alussa. Kahdeksasta ammunnasta seitsemän ihan ehjää suoritusta. Vielä kun saamme kahdeksan hyvää ammuntaa niin tulos on kova, Minkkinen totesi positiivisena.

Naisten ja miesten viestit käydään Tšekin Nove Mestossa lauantaina.