Suomi jäi ilman tulosta naisten MM-viestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon MM-kilpailuiden ohjelmassa on lauantaina naisten ja miesten viestit. Naisten viestin voitti Ranska joukkueella Lou Jeanmonnot, Sophie Chauveau, Justine Braisaz-Bouchet ja Julia Simon. Ruotsi oli toinen jääden voittajasta 38 sekuntia. Saksa oli maalissa kolmantena minuutin ja 14 sekuntia voittajajoukkueen jälkeen. Suomi liputettiin ulos viestistä viimeisen osuuden toisella hiihtokierroksella. Suomen joukkueessa hiihtivät Suvi Minkkinen, Daria Virolainen, Venla Lehtonen ja Noora Kaisa Keränen.

Suvi Minkkinen aloitti viestin vahvasti. Minkkinen ampui molemmat paikat puhtaasti tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon kahdeksantena. Vaihdossa ero kärkijoukkueeseen oli 43 sekuntia. – Olen tyytyväinen, että sain näihin kisoihin ammuttua nollat. Hiihto oli tänään tosi raskasta, ja olosuhde vaatii tänään jaksamista. Suksella tulee isoja eroja, Minkkinen totesi avausosuuden jälkeen.

Daria Virolainen jatkoi viestiä toisella osuudella. Virolainen joutui kiertämään sakkokierroksen kertaalleen molempien ammuntojen jälkeen. Toisella osuudella joukkueen sijoitus painui 18:nneksi. Ero kärkijoukkueeseen oli toisessa vaihdossa kolme minuuttia ja 49 sekuntia. – Olen tosi pahoillani kahdesta sakosta tänään. En tiedä tarkkaan, mitä tapahtui. Kilpailu oli minulle vaikea, Virolainen pahoitteli.


Venla Lehtonen jatkoi kolmannelle osuudelle. Lehtonen käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Kolmannessa vaihdossa joukkue oli 17:ntenä. Ero kärkijoukkueeseen oli viisi minuuttia ja 17 sekuntia. – Ihan onnistunut kokonaissuoritus, mutta pystyammunta oli valitettavan vaikea. Onneksi sain taulut alas varapatruunoilla, vaikka aikaa tuhlasinkin. Olimme jo siinä vaiheessa viestiä takamatkalla, minkä vuoksi jokainen sekunti olisi ollut tärkeä, Lehtonen harmitteli osuutensa jälkeen.

Noora Kaisa Keränen pääsi lähtemään ankkuriosuudelle, mutta joutui jättämään viestin kesken ensimmäisen ammunnan jälkeen. Keränen käytti makuupaikalla yhden varapatruunan. – Kisojen paras kierros ja senkin vuoksi harmittaa, kun viesti jäi kesken. Voin olla tyytyväinen onnistuneeseen makuuammuntaan. Olisin todella mielelläni hiihtänyt loppuun asti, sillä latukin oli tänään hyvässä kunnossa. Välillä itse kukin epäonnistuu penkalla, ja tänään se sattui meidän joukkueelle, Keränen kommentoi. MM-kilpailut olivat hänen uransa ensimmäiset. – Kokemus on ollut aivan mieletön. Paljon sain oppia matkaan, ja toivottavasti olen ensi vuonnakin matkassa mukana, Keränen lisäsi.

Miesti viesti on ohjelmassa Tśekin Nove Mestossa naisten viestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi