Suomi miesten MM-viestin kahdeksas

    Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Nordic Focus

Miesten viesti käytiin Tšekin Nove Mestossa naisten viestin jälkeen. Ruotsi voitti miesten viestin maailmanmestaruuden joukkueella Viktor Brandt, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma ja Sebastian Samuelsson. Viimeiseen ammuntaan asti viestiä johtanut Norja jäi toiseksi ollen maalissa 12 sekuntia voittajajoukkueen jälkeen. Ranska oli maalissa kolmantena 13 sekuntia voittajajoukkueen jälkeen. Suomi oli miesten viestin kahdeksas joukkueella Jaakko Ranta, Otto Invenius, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo.

Jaakko Ranta avasi Suomen viestin. Ranta käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Ensimmäisessä vaihdossa joukkue oli 54 sekuntia kärkijoukkueen perässä 17:ntenä. – Avausosuus jäi vähän siitä tavoitteesta, jonka itselleni olin asettanut. Vaihteleviin olosuhteisiin nähden kohtalaista työskentelyä penkalla. Ladulla oli hyvä suksi tänään ja pääsin hyödyntämään peesejä, Ranta kommentoi avausosuuden jälkeen. 

Otto Invenius teki toiseksi nopeimman osuusajan toisella osuudella. Invenius käytti makuupaikalla yhden varapatruunan, ja selvitti pystypaikan puhtaasti. Hän toi joukkueen toiseen vaihtoon kuudentena. Ero kärkijoukkueeseen oli viestin puolivälissä 45 sekuntia. – Tosi hyvin meni, ja olen todella tyytyväinen. Hiihto tuntui kulkevan hyvin, ja kaikki meni aika lailla nappiin. Koko aika noustiin sijoituksissa, ja toin joukkueen vaihtoon hyvällä sijalla, Invenius totesi tyytyväisenä. – MM-kisat menivät tuloksellisesti heikommin kuin toivoin mutta sain kuitenkin tehtyä muutaman hyvän kisan. Nämä olivat ensimmäiset MM-kisani ja jostakin on lähdettävä liikkeelle. Tästä on hyvä parantaa seuraavia kohden, Invenius kommentoi kisoista kokonaisuutena.

Tero Seppälä jatkoi viestiä kolmannella osuudella. Seppälä käytti yhden varapatruunan molemmissa ammunnoissa. Hän toi joukkueen vaihtoon seitsemäntenä. Kolmannessa vaihdossa ero kärkijoukkueeseen oli minuutin ja 21 sekuntia. – Mahtava paikka oli lähteä, kun Otto toi niin hyvin. Vielä kun olisin paremmin jaksanut hiihtää loppuun asti, niin olisin saanut lähettää Ollin matkaan paremmista asemista, Seppälä kommentoi. – Viestiä lukuun ottamatta MM-kisat ovat olleet pettymys. Huonoja sijoja ja huonoa ampumista. Vain yksi nollapaikka kaikkineen. Olosuhteetkaan eivät olleet tasapuoliset ja kaikennäköisiä haasteita on mahtunut kahteen viikkoon. Eivät ole olleet helpot kisat, Seppälä summasi suorituksia.

Olli Hiidensalo ankkuroi joukkueen maaliin kahdeksantena. Hiidensalo selvitti makuupaikan puhtaasti, mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Ero voittajajoukkueeseen oli maalissa kaksi minuuttia ja 24 sekuntia. – Oma osuus meni ihan hyvin. Makuuammunta oli tosi hyvä ja hiihto ihan mukavaa. Ikävä tilastomerkintä pystypaikalla, ja siinä oli haastetta muillakin. Italia tuli kovaa takaa, ja sijoitus olisi varmasti ollut sama nollista huolimatta. Kahdeksas sija on meille hyvä sijoitus haastavan kauden jälkeen, Hiidensalo summasi suoritusta. 

Ampumahiihdon MM-kilpailut päättyvät sunnuntaina naisten ja miesten yhteislähtöihin. Suomalaisia ei ole mukana viimeisen kilpailupäivän lähdöissä. 

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi