Tero Seppälä normaalimatkan 18:s maailmancupissa

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Norjan Holmenkollenilla normaalimatkan kilpailuilla. Miesten kilpailun voitti puhtaasti ampunut Norjan Sturla Holm Laegreid. Tarjei Boe oli yhdellä sakolla toinen 28 sekuntia voittajasta jääneenä. Vetle Sjaastad Christiansen oli kolmas jääden voittajasta yhdellä sakolla minuutin ja 5 sekuntia. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena miesten normaalimatkan 18:s.

Tero Seppälä ampui kaksi sakkoa ensimmäiseltä pystypaikalta mutta selvitti kolme ammuntaa puhtaasti. Hän jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 11 sekuntia. – Ihan hyvä kilpailu. Mukava, kun sain pitkästä aikaa tehtyä nolla-ammuntoja. Muutamasta ohilaukauksesta huolimatta askel parempaan suuntaan. Hiihtokin oli aika vahvaa, minkä ansiosta sain hyvän sijan ja paikan huomiseen yhteislähtöön. Voin olla kokonaisuutena tyytyväinen tähän päivään, Seppälä kommentoi.

Otto Invenius oli normaalimatkan 41:s. Invenius ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa jääden voittajasta maalissa viisi minuuttia ja 40 sekuntia. – Ei ollut paras päivä tänään. Pikkuisen liikaa sakkoja ja hankalan tuntuista hiihtoa. Huolto kyllä toimi tänäänkin. Katseet kohti sekaviestiä, Invenius tiivisti.

Heikki Laitinen oli kilpailun 56:s. Laitinen ampui neljä sakkoa jääden voittajasta maalissa seitsemän minuuttia ja 12 sekuntia. – Hiihto oli hyvän tuntuista ja vahvaa, mutta kello ei ihan tykännyt. Ammunnoissa kertyi liikaa sakkoja normaalimatkalle, ja etenkin kaksi viimeistä laukausta harmittaa. Kokonaisuutena perussuoritus, Laitinen kommentoi kilpailua.

Jaakko Ranta oli neljällä sakolla normaalimatkan 71:s. Ranta jäi voittajasta kahdeksan minuuttia ja 32 sekuntia. – Huolto oli tehnyt hyvää työtä ja kilpailu lähti hyvin käyntiin. Toiselta ammuntapaikalta alkoi alamäki, minkä vuoksi kilpailu oli tuloksellisesti pettymys, Ranta kommentoi.

Tuomas Harjula oli kuudella sakolla kilpailun 80:s. Harjula jäi voittajasta yhdeksän minuuttia ja 45 sekuntia. – Kilpailu kosahti heti ensimmäiseen ammuntaan. Yritin kuitenkin saada hyvän suorituksen siitäkin huolimatta. Kaksi ensimmäistä ammuntaa hieman takkuili mutta kaksi jälkimmäistä sujuivat paremmin. Hiihto oli oikein hyvän tuntuista, mutta tuloksellisesti odotin parempaa, Harjula totesi.

Suvi Minkkinen normaalimatkan 29:s.

Torstailta sumun vuoksi perjantaille siirretyn naisten normaalimatkan kilpailun voitti Norjan Ingrid Landmark Tandrevold. Ruotsin Elvira Öberg oli toinen jääden voittajasta 29 sekuntia. Norjan Ida Lien oli kolmas 32 voittajasta jääneenä. Kaikki kärkikolmikosta ampuivat kilpailussa yhden sakon. Suvi Minkkinen oli naisten normaalimatkan 29:s.

Suvi Minkkinen oli ainoana suomalaisena mukana naisten kilpailussa. Minkkinen ampui kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti mutta viimeisellä pystypaikalla kertyi kaksi sakkominuuttia. Hän jäi maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 15 sekuntia. – Päällimmäisenä mielessä on harmitus. Paljon tänään tarjottiin, mutta viimeinen paikka oli vaikea. Yritin tehdä siihen normaalin suorituksen, mutta se oli tänään pienestä kiinni. Positiivista oli kuitenkin parempi hiihtovire verrattuna alkukauteen. Tänään olin taistelemassa sijoituksesta kukitukseen, ja tällainen suoritus pitää uskoa yllä jatkoon. Mukana taistossa ollaan, vaikka tämän päivän kilpailu katkeran maun jättääkin, Minkkinen kommentoi suoritusta.

Ampumahiihdon maailmancupin ohjelmassa on huomenna lauantaina yhteislähdöt.