Suomi jäi ilman tulosta sekaviestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Sekaviesti käytiin Holmenkollenilla parisekaviestin jälkeen. Sekaviestin voitti Ranska joukkueella Julia Simon, Sophie Chauveau, Fabien Claude ja Quentin Fillon Maillet. Ruotsi oli maalissa toisena 32 sekuntia voittajajoukkueesta jääneenä. Norja oli sekaviestin kolmas jääden voittajasta maalissa 36 sekuntia. Suomi liputettiin viestistä ulos kolmannella osuudella. 

Venla Lehtonen aloitti viestin. Lehtonen käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Joukkue vaihtoi toiselle osuudelle 15:ntenä. Ero kärkijoukkueeseen oli kaksi minuuttia ja viisi sekuntia. Noora Kaisa Keränen jatkoi viestiä toisella osuudella. Keränen käytti kolme varapatruunaa makuupaikalla ja kaksi pystypaikalla. Viestin puolivälissä joukkue oli 17:s. Ero kärkijoukkueeseen oli neljä minuuttia ja 11 sekuntia. Tuomas Harjula pääsi lähtemään kolmannelle osuudelle, mutta joukkue liputettiin kilpailusta ennen viimeistä vaihtoa. Joukkueen ankkuri Tero Seppälä ei siten päässyt lainkaan starttaamaan kilpailuun.

Kilpailuviikko Norjan Holmenkollenilla oli viimeistä kilpailua lukuunottamatta suomalaisille positiivinen. Suomen joukkueen lajivalmentaja Aku Moilanen analysoi joukkueen suorituksia kilpailuviikon päätteeksi. – Holmenkollenin viikonlopusta jäi kokonaisuutena tosi hyvä fiilis. Sekä naisten että miesten normaalimatkalla oli mahdollisuuksia aivan kärkipään sijoituksille. Positiivista tunnelmaa tuo lisäksi Teron nousukunto. Kauden paras sijoitus normaalimatkalla ja heti perään yhteislähdössä. Kirsikkana kakun päällä palkintopallisijoitus sekaviestistä Suvin ja Oton hiihtämänä. Nyt hyvillä fiiliksillä kohti Pohjois-Amerikan kiertuetta.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Soldier Hollowissa Yhdysvalloissa.

Tulokset

Lisätiedot: 

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi