Suomi nousi palkintokorokkeelle parisekaviestissä

     Matilda Suhonen   Uutiset  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpaillaan sunnuntaina parisekaviesti sekä sekaviesti. Parisekaviestin voittoa juhli Norja joukkueella Juni Arnekleiv ja Vetle Sjaastad Christiansen. Ruotsi oli maalissa toisena. Joukkueiden välinen ero maalissa oli sekunnin kymmenyksen, kun Norjan ankkuri ohitti Ruotsin Sebastian Samuelssonin vasta loppusuoralla. Suomi nousi palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa parisekaviestissä sijoittuen kilpailun kolmanneksi. Suvi Minkkiselle ja Otto Inveniukselle sijoitus kolmen parhaan joukossa oli uran ensimmäinen.

Suvi Minkkinen aloitti viestin. Minkkinen käytti yhden varapatruunan makuupaikalla mutta ampui pystypaikan puhtaasti. Suomi vaihtoi ensimmäisessä vaihdossa viidentenä vain kuusi sekuntia kärjen jälkeen. Otto Invenius jatkoi viestiä toisella osuudella. Invenius ampui makuupaikan puhtaasti ja selvitti pystypaikan yhdellä varapatruunalla. Viestin puolivälissä joukkue oli kolmantena kahdeksan sekuntia kärkijoukkuetta perässä.

Kolmannella osuudella Suvi Minkkinen ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Minkkinen toi joukkueen viimeiseen vaihtoon ensimmäisenä. – Oli mahtava kisata, kun oltiin koko ajan kärkipäässä ja pelissä mukana. Aika huikea fiilis, eikä vielä tajuakaan, mitä tämä merkitsee. Oman viimeisen hiihtokierroksen aikana jännitys alkoi nousemaan. Hiihto tuntui tosi helpolta siihen asti, mutta viimeisellä kierroksella alkoi hapottaa jo pelkästä jännityksestä. Otin painetta itseltäni pois ja ajattelin, ettei ratkaisu jää minun tehtäväkseni. Tavoite oli laittaa Otto hyvistä asemista liikkeelle ja hän hoiti homman hienosti loppuun asti, Minkkinen iloitsi.

Otto Invenius ankkuroi joukkueen maaliin kolmantena. Invenius käytti makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla yhden varapatruunan. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli 31 sekuntia. – Aika sanaton fiilis. Olin todella hermostunut koko kilpailun. Suvi toi keulassa viimeiseen vaihtoon, enkä ole koskaan lähtenyt vastaavasta tilanteesta. Viimeinen osuus eteni hyvin, vaikka viimeisessä ammunnassa tärisi enemmän kuin koskaan aiemmin. Yritin vain osua ja sain hämmästyksekseni viimeisenkin taulun varapatruunalla alas. Oli mahtava tuulettaa huoltomiesten kanssa sekä fiilistellä koko maalisuora. Tuollaisesta ei ole voinut kuin unelmoinut tähän mennessä. Meillä oli varmasti kilpailun liukkain suksi tänään, ja kiitos kuuluu koko tiimille, Invenius kommentoi kilpailun jälkeen.

Sekaviesti käydään Holmenkollenilla parisekaviestin jälkeen.

Tulokset

Lisätiedot: 

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi