Seinäjoen Hiihtoseurassa sitoudutaan noudattamaan suomalaisen ampumahiihdon yhteisiä arvoja ja vastuullisuuden periaatteita

    Lauri Elo   Uutiset  

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihto on sitoutunut noudattamaan  toiminnassa vastuullisuuden periaatteita ja toimimaan suomalaisen ampumahiihdon arvojen mukaisesti 

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto osallistuu Ampumahiihtoliiton ja sen jäsenseurojen kanssa toimintamalliin, jossa sitoudutaan noudattamaan suomalaisen ampumahiihdon yhteisiä arvoja ja vastuullisuuden periaatteita.  

”Ulkoisena tunnuksena arvojen ja vastuullisuuden näkymisestä, Seinäjoen  Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto on kiinnittänyt Jouppilanvuoren ampumahiihtostadionille taulut, joissa kuvataan keskeiset kulmakivet ampumahiihdon toiminnassa”, Mika Rinta-Keturi toteaa. 

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto on ensimmäinen ampumahiihtoseura, joka on kiinnittänyt ”arvotaulut” harjoituspaikalleen.  Tavoitteena Ampumahiihtoliitolla on, että vastaavat taulut kiinnitetään 2024 aikana näkyvästi kaikkien Suomen ampumahiihtoseurojen harjoituspaikoille.  Taulujen myötä uskotaan, että ampumahiihtoseurat pystyvät aiempaa paremmin viestimään toimintaperiaatteensa sekä arvonsa lajin parissa toimiville, lajista kiinnostuneille lapsille, nuorille ja aikuisille. Ampumahiihtoliiton vastuullisuustyötä on tukemassa myös kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU.

Suomen Ampumahiihtoliitto on ollut urheilun vastuullisuustyössä edelläkävijä usean vuoden ajan. Vastuullisuus on noussut seuroissa tärkeäksi ohjaavaksi toimintaperiaatteeksi. ”Arvotauluilla” ampumahiihdon harrastuspaikoilla halutaan osoittaa, että ampumahiihdossa vastuullisuus ja arvot ovat toiminnan perusta seuroissa ja Liitossa.

”Seinäjoen Hiihtoseura toimii esimerkkinä monelle ampumahiihtoseuralle siinä, kuinka avoimella, toisiaan kunnioittavalla ja yhdenvertaisella toimintaperiaatteella pystytään ylläpitämään ja kasvattamaan lasten ja nuorten laadukasta toimintaa”:  Toteaa Suomen Ampumahiihtoliiton kenttäpäällikkö Lauri Elo. 

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihto on suurin ampumahiihtoa harrastava seura Suomessa – toiminta laajenee jatkuvasti

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto järjestää säännöllisesti uusille lajista innostuneille lapsille ja nuorille lajiin tutustumistilaisuuksia.  Aikuisille järjestetään kaksi kertaa vuodessa työyhteisöjen kautta mahdollisuus kokeilla ja tutustua käytännössä, ensin ammunnan tekniikkaan perehtymällä ja lopuksi leikkimielisellä kisalla. Seinäjoen Hiihtoseura on Suomen suurin ampumahiihtoseura, aktiivisia harrastajia on lähes 100 ja harrastajamäärä on kasvussa.  

5.3.2024 pidetyn työyhteisöjen ampumahiihtotapahtuman yhteydessä paljastettiin suomalaisen ampumahiihdon ”arvotaulut” Jouppilanvuoren ampumahiihtostadionilla.

Ensimmäisessä arvotaulussa tuodaan esiin suomalaisen ampumahiihdon arvot:

  • Onnistumme yhdessä
  • Haluamme ja osaamme uudistua
  • Toimimme vastuullisesti ja toisiamme kunnioittaen

Toisessa arvotaulussa tuodaan esiin vastuullisen seuratoiminnan periaatteet. 

”Vastuullisuus ja yhdenvertaisuus ovat ohjanneet suomalaista ampumahiihtoa jo useita vuosia. Nyt on tavoitteena edetä niin, että Seinäjoellakin syvennetään aiempaa aktiivisemmin näitä toimintaperiaatteita ampumahiihdon harrastajille, lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Seurassa tavoitteena on turvallinen toimintaympäristö, sekä avoin toimintakulttuuri.  Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihdon harrastetoimintaan ovat aina kaikki tervetulleita.”, toteaa Seinäjoen Hiihtoseurasta päävalmentaja Mika Rinta-Keturi.

Ampumahiihdon arvotaulut