Suomi miesten viestin seitsemäs Yhdysvalloissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Soldier Hollowissa Yhdysvalloissa. Miesten viestin voitti Norja joukkueella Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe ja Vetle Sjaastad Christiansen. Italia oli maalissa toisena 26 sekuntia voittajajoukkueesta jääneenä. Saksa oli viestin kolmas jääden voittajasta 27 sekuntia. Suomi sijoittui miesten viestin seitsemänneksi joukkueella Jaakko Ranta, Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Otto Invenius.

Jaakko Ranta aloitti Suomen viestin. Ranta ampui molemmat paikat puhtaasti tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon yhdeksäntenä. Ero kärkijoukkueeseen oli vaihdossa 35 sekuntia. – Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat raskaita. Pyrin hiihtämään fiksusti, jotta sain mahdollisuuden onnistua ammunnoissa. Penkalla olikin huippuveto, mikä mahdollisti hyvät peesipaikat viimeiselle hiihtokierrokselle. Hiihto oli nousujohteista ja pystyin loppua kohden nostamaan sijoituksia. Tuloksena joukkueelta kauden paras sijoitus viesteissä, ja tulos kertoo hyvästä tiimihengestä ja tekemisestä kauden aikana. Tähän on hyvä päättää tämän kauden viestit, Ranta iloitsi joukkueen suoritusta.

Tero Seppälä jatkoi viestiä toisella osuudella. Seppälä selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Viestin puolimatkassa Suomi oli kahdeksantena minuutin ja 15 sekuntia kärkijoukkueesta jääneenä. – Rankka kilpailu korkeassa ilmanalassa. En ole koskaan kilpaillut yhtä korkealla, ja se oli keholle vähän järkytys. Jouduin vetämään paljon, kun muut yrittivät vain peesailla, minkä vuoksi vauhdinjako ei ollut aivan optimaalinen. Kaikkineen suoriuduin omasta osuudesta kuitenkin aivan hyvin, ja selvisin kahdella varapatruunalla, Seppälä kommentoi.

Kolmannella osuudella Heikki Laitinen selvitti ensimmäisen ammunnan puhtaasti mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle 13:ntena. Ero kärkijoukkueeseen oli viimeisessä vaihdossa kolme minuuttia ja 24 sekuntia. – Makuuammunta ja kaksi ensimmäistä kierrosta meni hyvin, mutta viimeinen kierros oli vaikea. Pystypaikan sakkokierros oli huono suoritus. Joukkueena kuitenkin hyvä suoritus, joten ei voi pahasti olla pettynyt, Laitinen totesi kilpailun jälkeen.

Otto Invenius nosti joukkueen viimeisellä osuudella seitsemänneksi voitettuaan loppukirissä Ranskan Antonin Guigonnatin. Invenius käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli kolme minuuttia ja 34 sekuntia. – Kilpailu meni aika hyvin. Olen tosi tyytyväinen, kun pystyin makuupaikalla ampumaan niin nopeasti yhdellä varalla. Pystypaikalla oli pieniä ongelmia, mutta kaiken kaikkiaan vauhdinjako onnistui ja joukkueena teimme hyvän suorituksen. Kiitokset siitä koko joukkueelle, valmennukselle ja huollolle, Invenius kiitti lopuksi.

Naisten pikakilpailu on ohjelmassa perjantaina Suomen aikaan keskiyöllä.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi