Suomi jäi ilman tulosta naisten viestissä

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantai-iltana naisten viestillä Yhdysvalloissa. Viestin voitti Norja joukkueella Juni Arnekleiv, Ida Lien, Karoline Offigstad Knotten ja Ingrid Landmark Tandrevold. Toiseksi sijoittunut Saksa jäi voittajajoukkueesta 17 sekuntia. Ruotsi oli maalissa kolmantena 42 voittajajoukkueesta jääneenä. Suomi liputettiin viestistä kolmannella osuudella.

Suvi Minkkinen käytti avausosuudella kaksi varapatruunaa makuupaikalla ja yhden pystypaikalla. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 13:ntena 47 sekuntia kärjen jälkeen. Sonja Leinamo kiersi toisella osuudella sakkokierroksen kolmesti makuuammunnan jälkeen. Pystypaikan Leinamo selvitti yhdellä varapatruunalla. Viestin puolimatkassa joukkue oli 16:ntena kolme minuuttia ja 44 sekuntia kärjestä jääneenä. Venla Lehtonen pääsi lähtemään kolmannelle osuudelle. Lehtonen ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Joukkue otettiin kierroksella kiinni ennen viimeistä vaihtoa, joten ankkuri Noora Kaisa Keränen ei päässyt lainkaan starttaamaan kilpailuun.

Miesten pikakilpailu käydään Yhdysvalloissa lauantaina Suomen aikaan keskiyöllä.