Suvi Minkkinen naisten pikakilpailun 17:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Yhdysvalloissa naisten pikakilpailulla lauantain vastaisena yönä. Pikakilpailn voitti Ranskan Justine Braisaz-Bouchet yhdestä sakosta huolimatta. Norjan Ingrid Landmark Tandrevold oli toinen jääden voittajasta puhtaalla ammunnalla 13 sekuntia. Ranskan Lou Jeanmonnot oli kolmas 19 sekuntia voittajasta jääneenä. Hänkin selvitti kilpailun nolla-ammunnalla. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 17:s.

Suvi Minkkinen ampui molemmat paikat puhtaasti jääden voittajasta maalissa minuutin ja 17 sekuntia. – Olen tyytyväinen sijoitukseen. Kilpailu oli raskas alusta alkaen mutta pystyin tekemään tasapainoisen suorituksen. Pehmeä olosuhde ei ole paras mahdollinen, ja siihenkin nähden kohtalainen suoritus. Uskalsin tehdä rohkean ratkaisun makuuammunnassa, ja otin reilusti napsuja oikeaan suuntaan. Pystylle tasasin vauhtia ja sain sen vuoksi tehtyä hyvän ammunnan. Se on täällä haaste, kun tullaan kovasta rasituksesta ampumaan. Kokonaisuutena ehjä suoritus ja sukset olivat todella hyvät, Minkkinen analysoi suoritusta.

Sonja Leinamo oli pikakilpailun 59:s. Leinamo ampui kaksi sakkoa makuupaikalta ja yhden pystypaikalta. Leinamo starttaa takaa-ajoon sunnuntaina kolme minuuttia ja 27 sekuntia voittajan perään. – Kilpailu oli rankka. Pääsin niukasti mukaan uran toiseen takaa-ajoon kolmesta sakosta huolimatta, joten en voi olla pettynyt, Leinamo totesi iloisena.

Venla Lehtonen oli kilpailun 72:s. Lehtonen ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa, joista kolme kertyi viimeiseltä pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli neljä minuuttia ja 9 sekuntia. – Kaksi kolmesta osa-alueesta onnistui aivan hyvin. Flunssan ja aikaerorasituksen jälkeen olen iloinen hiihtoon, ja siihen miltä se tuntui korkeassa ilmanalassa. Hyvä vauhdinjako ja tasaiset kierrokset. Pystyammunta oli kuitenkin tosi vaikea, mihin oma suoritus tänään kaatui. Se harmittaa mutta huomista viestiä kohden, ja uusi mahdollisuus viestissä, Lehtonen kommentoi.

Noora Kaisa Keränen oli pikakilpailun 90:s. Keränen ampui molemmissa ammunnoissa yhden ohilaukauksen jääden maalissa voittajasta viisi minuuttia ja 18 sekuntia. – Rankka kilpailu. Valmistautuminen ei ole ollut optimaalinen sairastelun vuoksi, ja palautuminen on vielä vähän kesken. Ääriolosuhteissa sen huomaa etenkin hiihdossa, ja hiihto olikin väsynyttä. Penkalla olin kuitenkin kilpailun neljänneksi nopein, ja ammuntaan voin olla tyytyväinen, Keränen summasi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Suomen aikaan lauantai-iltana naisten viestillä.