Suvi Minkkinen naisten takaa-ajon 20:s

Matilda Suhonen   MC tiedotteet

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin viikko päättyi Yhdysvalloissa naisten ja miesten takaa-ajoihin. Naisten kilpailun voitti Ranskan Lou Jeanmonnot. Italian Lisa Vittozzi jäi voittajasta vajaan sekunnin. Molemmat ampuivat kilpailussa yhden sakon. Ranskan Julia Simon nousi takaa-ajon kolmanneksi jääden voittajasta kahdella sakolla minuutin ja sekunnin. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 20:s.

Suvi Minkkinen ampui yhden ohilaukauksen ensimmäiseltä pystypaikalta, ja selvitti kolme ammuntaa puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 53 sekuntia. – Sijoitus 20 joukossa on sellainen, mihin voin olla tyytyväinen täällä. En ole vahvuuksillani näissä olosuhteissa, ja palautumisen kanssa on ollut hieman haastetta korkeassa ilmanalassa. Tänään tuntui raskaalta jo verryttelyssä, mutta yritin rakentaa kilpailua loppuun asti fiksusti. Hyvillä sijoituksilla kun starttaa kilpailuun, on ympärilläkin usein kovatasoisia urheilijoita ja nousua sijoituksissa on siten vaikeampi tehdä. Oma suoritus oli hiihtovireen puolesta nousujohteinen ja kokonaisuutena hyvä ehjä kilpailu, Minkkinen kommentoi.

Sonja Leinamo nousi takaa-ajossa sijalle 48. Leinamo ampui yhden sakon toiselta makuupaikalta sekä viimeiseltä pystypaikalta. Kaksi ammuntaa hän selvitti puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia. – Olen todella tyytyväinen ammuntaan tänään. Eilisen pettymyksen jälkeen tuntuu hyvälle ampua tuolla tavalla. Kärki oli jo stadionilla, kun lähdin matkaan, joten jännitin otetaanko kierroksella kiinni. Onneksi sain alkuun nollat ja siten turvasin tilanteen, Leinamo kertasi kilpailun kulkua.

Tero Seppälä miesten takaa-ajon 26:s.

Tero Seppälä teki kahdeksan sijaa nousua miesten takaa-ajossa. Seppälä ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa jääden maalissa voittajasta kaksi minuuttia ja 47 sekuntia. – Ihan kohtalainen kilpailu. Toisen makuupaikan sakot harmittavat, kun siirrot eivät siinä riittäneet. Pystyammunnoista suoriuduin paremmin ja ladulla kulki kohtalaisesti. Suksivalinta ei tänään osunut ihan kohdalleen, mutta lähdetään hakemaan huippusuoritusta ensi viikolla, Seppälä kommentoi kilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen oli kilpailun 38:s. Laitinen teki 14 sijaa nousua ammuttuaan kolme ammuntaa puhtaasti. Viimeiseltä paikalta hän ampui kaksi sakkoa jääden maalissa voittajasta neljä minuuttia ja 11 sekuntia. – Hyvä kisa ja sain nostettua paljon sijoja. Viimeisen ammunnan kahdesta sakosta huolimatta kokonaisuutena hyvä ammunta. Tyytyväinen olen erityisesti hyvin toimivaan makuuammuntaan, sillä yhtään laukausta ei mennyt tällä viikolla ohi makuupaikoilla, Laitinen summasi viikon suorituksia tyytyväisenä.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Kanadassa.