Tero Seppälä miesten pikakilpailun 34:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten pikakilpailu käytiin Yhdysvalloissa sunnuntain vastaisena yönä. Kilpailun voitti Ranskan Eric Perrot puhtaalla ammunnalla. Emilien Jacquelin oli kahdesta sakosta huolimatta toinen jääden voittajasta maalissa neljä minuuttia. Norjan Johan-Olav Botn saavutti ensimmäisen maailmancupin palkintokorokesijansa sijoittuen kolmanneksi. Norjalainen ampui kilpailussa puhtaasti ja jäi maalissa voittajasta 11 sekuntia. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 34:s.

Tero Seppälä ampui makuupaikalta kaksi ja pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Maalissa ero voittajaan oli minuutin ja 40 sekuntia. – Hiihdollisesti parempaa menoa kuin eilen. Lähdin rauhassa ja onnistuin hiihtämään fiksusti, kun ollaan korkealla. Sakkoja kertyi kuitenkin liikaa etenkin makuuammunnasta. Huomenna yritetään nousta, vaikka tiukka kilpailu on varmasti tulossa. Takaa-ajossa kaikki on mahdollista, kun tästä palaudutaan, Seppälä totesi kilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen oli pikakilpailun 52:s. Laitinen selvitti makuupaikan nollilla ja ampui yhden ohilaukauksen pystypaikalta. Hän lähtee takaa-ajoon sunnuntaina kaksi minuuttia ja 3 sekuntia kärjen perään. – Ammunnallisesti ihan hyvä kisa ja makuupaikan nollat jälleen lämmittää mieltä. Hiihdossa oli ihan hyvä tunne ja tasaisesti jaksoin painaa. Mukava lähteä takaa-ajoon, vaikka eroa keulaan kertyi hieman turhan paljon, Laitinen totesi pikakilpailun jälkeen.

Otto Invenius oli kilpailun 61:s ja karsiutui niukasti ulos takaa-ajosta. Invenius ampui yhteensä neljä sakkoa, joista kolme kertyi ensimmäiseltä makuupaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 16 sekuntia. Takaa-ajopaikka jäi lopulta vajaan sekunnin päähän. – Oli huono kisa. Harmittaa, kun tunne oli ihan hyvä. Kilpailu kömmähti heti makuuammuntaan. Pakko siirtää katseet tästä ensi viikkoon, Invenius kommentoi.

Jaakko Ranta oli pikakilpailun 67:s. Ranta selvitti makuupaikan puhtaasti mutta ampui yhden ohilaukauksen pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 28 sekuntia. – Väsymys eilisestä kilpailusta painoi vielä jaloissa. Penkalla kuitenkin hyvää tekemistä tänäänkin. Harmillisesti karsiuduin takaa-ajosta, mutta jatketaan ensi viikolla Kanadassa, Ranta kommentoi.

Naisten ja miesten takaa-ajot käydään Yhdysvalloissa sunnuntaina illalla.

Tulokset 

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi