Suvi Minkkinen pikakilpailusta takaa-ajoon

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonlopun kilpailut käydään Canmoressa Kanadassa. Naisten pikakilpailu oli ohjelmassa torstai-iltana Suomen aikaan. Kilpailun voitti Italian Lisa Vittozzi. Ranskan Lou Jeanmonnot oli toinen jääden voittajasta maalissa viisi sekuntia. Sveitsin Lena Haecki-Gross oli kolmas jääden yhdeksän sekuntia voittajasta. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 43:s.

Suvi Minkkinen ampui yhden sakon makuupaikalta ja selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli tasan kaksi minuuttia. – Tiukka kilpailu ja suoritus tuloslistalla pettymys. Olen hieman ihmeissäni, miten jäin noin kauas keulasta yhdellä sakolla. Ero keulaan oli viime viikkoon verrattuna vain 13 sekuntia enemmän, mutta sijoitus painui lopputuloksissa siltikin pisteisijoilta. Tänään ammuttiin keskivertoisesti hyvin, minkä vuoksi omat vahvuudet eivät päässeet esiin. Viime viikko painaa vielä jaloissa, ja hiihto jää teknisesti hieman vajaaksi. Takaa-ajossa ollaan tiiviissä nipussa, ja lähdetään sinne taistelemaan loppuun asti, Minkkinen kommentoi.

Sonja Leinamo oli pikakilpailun 70:s. Leinamo ampui yhden sakon makuupaikalta ja kaksi ohilaukausta pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 5 sekuntia. – Kilpailu oli tänään rankka. Pitkä reissu alkaa tuntumaan fyysisessä ja henkisessä jaksamisessa, eikä ladulla ollut enään oikein mitään annettavaa. Siitäkin huolimatta aivan upea stadion, ja tähän oli hyvä päättää ensimmäinen kausi maailmancupissa, Leinamo kommentoi tunnelmia pikakilpailun jälkeen. 

Venla Lehtonen oli kilpailun 71:s. Lehtonen ampui yhden sakon pystypaikalta ja kaksi makuupaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 5 sekuntia. Lehtonen jäi Leinamosta kaksi sekunnin kymmenystä. – Päällimmäisenä mielessä pettymys, kun tavoite oli päästä takaa-ajoon ja päättää kansainvälinen kausi hyvään kilpailuun. Kilpailu kaatui taas pystypaikan ohilaukauksiin, mikä pudotti sijoitusta tuloslistalla. Olo on hieman tyhjä mutta siirretään katse tästä SM-kisoihin ja niiden jälkeen ensi kauteen, Lehtonen sanoi.

Miesten pikakilpailu on ohjelmassa huomenna perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi