Tero Seppälä pikakilpailun 15:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Kanadassa perjantaina miesten pikakilpailulla. Norjan Johannes Thingnes Boe voitti kilpailun ylivoimaisesti ammuttuaan molemmat paikat puhtaasti. Italian Tommaso Giacomel oli toinen jääden voittajasta yhdellä sakolla minuutin ja 3 sekuntia. Norjan Tarjei Boe oli yhdellä sakolla kolmas jääden veljestään maalissa minuutin ja 4 sekuntia. Tero Seppälä teki kauden parhaan pikakilpailunsa sijoittuen 15:nneksi.

Tero Seppälä selvitti makuupaikan puhtaasti ja ampui pystypaikalta yhden sakon. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 52 sekuntia voittajan perään. – Hyvä kisa tänään. Makuuammunnat ovat olleet hieman hankalia tänä vuonna, mutta tänään ammuin sen puhtaasti. Pystypaikasta selvisin yhdellä sakolla ja hiihto oli nousujohteinen. Keli lämpeni nopeasti ja olosuhde oli lämmin. Oltiin kartalla suksien kanssa ja saan olla tyytyväinen tähän päivään, Seppälä sanoi tyytyväisenä.

Otto Invenius oli pikakilpailun 30:s. Invenius ampui yhden sakon molemmissa ammunnoissa jääden voittajasta maalissa kaksi minuuttia ja 38 sekuntia. – Oli aika rankka kilpailu mutta aivan hyvä suoritus. Kaaduin toisella kierroksella kerran alamäessä, mutta lopputulos oli paljon parempi kuin viime viikolla. Odotan huomista päivää innolla. Latu vähän helpottuu, ja uskon että pystyn olemaan hyvissä peeseissä, Invenius kommentoi.

Jaakko Ranta oli kilpailun 65:s. Ranta ampui molemmat paikat puhtaasti jääden maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 36 sekuntia. Takaa-ajopaikka jäi lopulta seitsemän sekunnin päähän. – Ammunta oli loistava, mutta kausi rupeaa painamaan ladulla. Hiihto oli floppi, ja karsiutuminen takaa-ajosta jättää pettymyksen kauden viimeisestä maailmancupin viikonlopusta, Ranta totesi kilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen oli pikakilpailun 82:s ammuttuaan yhteensä viisi sakkoa. Laitinen jäi maalissa voittajasta neljä minuuttia ja 50 sekuntia. – Kehno päivä tänään. Vaikeaa oli niin penkalla kuin ladullakin. Harmittaa toki päättää kansainvälinen kausi tällaiseen huonoon vetoon, Laitinen harmitteli. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Canmoressa lauantaina naisten ja miesten takaa-ajoilla.

Tulokset

Lisätiedot: 

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi