Tero Seppälä nousi takaa-ajon kahdeksanneksi

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina miesten ja naisten takaa-ajot. Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Thingnes Boe kolmesta sakosta huolimatta. Hän varmisti samalla kokonaismaailmancupin voiton itselleen. Ruotsin Sebastian Samuelsson selvitti kilpailun yhdellä sakolla ja oli maalissa toisena 11 sekuntia voittajan jälkeen. Loppukirissä kolmanneksi jäi Ranskan Eric Perrot, joka jäi voittajasta yhdellä sakolla 12 sekuntia. Tero Seppälä saavutti kauden parhaan sijoituksensa noustuaan takaa-ajossa kahdeksanneksi.

Tero Seppälä ampui kilpailussa kaksi sakkoa jääden maalissa voittajasta minuutin ja 45 sekuntia. Seppälä lähti matkaan sijalta 15 ja teki kilpailussa seitsemän sijaa nousua. – Hyvä kisa tänään. Ensimmäistä kertaa tälle talvelle osuivat oma kunto, ammunta ja hyvät sukset kohdilleen samalle päivälle. Keli oli todella rankka ja hiihdimme kesähelteessä. Tänään jaksoi työstää ladulla, ja palkintona sijoitus kymmenen joukossa. Huomenna taistellaan uudelleen, Seppälä totesi tyytyväisenä.

Otto Invenius oli takaa-ajon 31:s. Invenius ampui yhteensä neljä sakkoa, joista kaksi kertyi viimeiseltä pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 32 sekuntia. – Pikkusen takkusin viimeisellä pystypaikalla, ja mieli karkasi siinä väsymyksestä. Ei ollut helppo ammunta kuumassa olosuhteessa. Muuten olen tyytyväinen suoritukseen ja yllättävänkin pirteä kilpailu. Huolto teki hyvää työtä ja olen todella iloinen, kun yksi meistä ylsi tänään noinkin korkealle, Invenius iloitsi.

Suvi Minkkinen nousi takaa-ajossa 40:nneksi

Naisten takaa-ajon voitti kilpailussa vain yhden sakon viimeiseltä pystypaikalta ampunut Italian Lisa Vittozzi. Toinen oli Ranskan Lou Jeanmonnot, joka jäi voittajasta kolmella sakolla 12 sekuntia. Justine Braisaz-Bouchet nousi kolmanneksi jääden voittajasta kolmella sakolla 19 sekuntia. Suvi Minkkinen oli naisten takaa-ajon 40:s.

Suvi Minkkinen ampui yhteensä kaksi sakkoa jääden voittajasta maalissa kolme minuuttia 30 sekuntia. – Tänään oli hiihdollisesti parempaa kuin eilinen. Pari omaa virhettä ammunnassa, muttei ollut mikään huono ammuntapäivä. Perusveto, josta jäi yksi maailmancupin piste taskuun. Kiva päättää kausi ja siirtää katsetta tulevaan, Minkkinen kommentoi kilpailun jälkeen. – Olihan tämä vaikea kausi ja monella mittarilla voisi todeta, että huono kausi. Yksi palkintokorokesijoitus on kuitenkin iso juttu. Olen siitä iloinen, että saimme kelkan käännettyä loppukauteen. Alkukauden sairastelu toi haasteita, joiden kanssa jouduin kamppailemaan koko kauden. Näistä opitaan, ja ainakin olemme viisaampia ensi kauden suunnittelussa, Minkkinen summasi kauttaan.

Ampumahiihdon maailmancup päättyy huomenna sunnuntaina naisten ja miesten yhteislähtöihin. 

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi