Näkö, havaintomotoriikka ja makuuammuntatekniikka ampumahiihdossa – webinaaritallenne 16.5.2024

     Matilda Suhonen   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliitto järjesti yhteistyössä Huippu-urheilun instituutti KIHUn ja Jyväskylän yliopiston kanssa webinaarin näkösuorituskyvystä ampumahiihdossa. Aiheesta puhuu urheilubiomekaniikan asiantuntija ja tutkija Miika Köykkä sekä näkösuorituskykyyn erikoistunut asiantuntija ja tutkija Zöe Wimshurst. Webinaarissa käsitellään makuuammuntatekniikkaa, havaintomotoriikkaa sekä näkösuorituskykyä ampumahiihdossa tuoden esille tärkeimpiä oppeja menneenä talvena toteutetusta aiheeseen liittyvästä tutkimuksesta.

Linkki tallenteeseen: https://www.youtube.com/watch?v=PGajh-_xkKw

Ohjelma

  • Ampumahiihdon makuuammunnan tekniikka ja sen testauksen hyödyntäminen valmennuksessa / Miika Köykkä
  • Vision in biathlon / Zöe Wimshurst (englanniksi)
  • Lopussa mahdollisuus kysymyksille

Puhujat

Miika Köykkä (LitM) työskentelee Huippu-urheilun instituutti KIHUssa (Jyväskylä) urheilubiomekaniikan asiantuntijana sekä projektipäällikkönä Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikössä (Vuokatti). Hän on vastannut Vuokatin ammuntatestauslaboratorion kehittämisestä, työskennellyt ampumahiihdon maajoukkuevalmentajana ja viimeistelee tällä hetkellä ampumahiihdon ammuntatekniikkaa käsittelevää väitöskirjaa.

Zöe Wimshurst (PhD) on näkösuorituskykyyn erikoistunut psykologi, joka on työskennellyt visual performance -asiantuntijana useiden olympia- ja muiden ammattiurheilijoiden kanssa. Zöe on muiden muassa ollut osana Iso-Britannian tukitiimiä useissa arvokisoissa ja niihin valmistautumisessa, mm. yleisurheilussa ja ampumaurheilussa. Lisäksi hän tekee aiheesta tutkimusta sekä pitää koulutuksia.

Lisätietoja

Lisää näkösuorituskyvystä

Ilmoittautuminen seminaariin

Lämpimästi tervetuloa kuulolle !