In memoriam Hemmo Koivunen (1943-2024)

    Tapio Pukki   Uutiset  

Hemmo Koivunen, pitkäaikainen suomalaisen ampumahiihdon vaikuttaja ja uuttera toimija kuoli 11.4.2024. Suomen ampumahiihtoväki muistaa Hemmo Koivusen niin ampumapenkalta kuin monenlaisista keskustelutilanteistakin maltillisena ja harkitsevana henkilönä.

Ahveniston Ampumahiihtäjät ry:n perustajajäsenenä Hemmolla on ollut merkittävä rooli seuran toiminnassa ja kehittämisessä Suomen eturivin ampumahiihtoseuraksi. Hemmo Koivunen oli tekijä, hänellä oli sekä kyky että taito suunnata toimintaa tulevaisuuteen ja saada ihmiset yhteistyössä viemään eteenpäin yhteistä asiaa – ampumahiihtoa.

Hemmo toimi omassa seurassaan kaikissa tehtävissä ja rooleissa ampumahiihdossa. Ampumahiihtoliiton tehtävät ja vastuut olivat myös moninaiset, joita hän vastuullisesti hoiti. Hemmo toimi pitkään Ahveniston Ampumahiihtäjien puheenjohtajana. Hän oli myös seuran kunniapuheenjohtaja. Koivuselle on myönnetty SAhL:n kultainen ansiomerkki ja kultainen levyke sekä merkittävä määrä muita tunnustuksia työstään ampumahiihdon sekä urheilun ja liikunnan eteen.

Hemmo Koivunen muistetaan monesta asiasta, yksi merkittävä piirre hänellä oli; aina positiivinen pilke silmäkulmassa, oli kyse sitten helpommista tai haastavimmista asioista. Leppoisa, sekä hyvän tuulen luoja Hemmo Koivunen on poissa. Suomalainen ampumahiihtoväki ottaa osaa läheisten suruun Hemmon poismenon johdosta.

Suomen Ampumahiihtoliitto ry ja

Suomen ampumahiihtoväki

Kalle Lähdesmäki                                               Tapio Pukki
puheenjohtaja                                                    toiminnanjohtaja