Suomen Ampumahiihtoliiton kevätkokous pidettiin 18.5.2024

     Lauri Elo   Uutiset  

SUOMEN AMPUMAHIIHTOLIITTO                                                                 TIEDOTE                                                                           

Suomen Ampumahiihtoliiton kevätkokous järjestettiin Helsingissä 18.5.2024

Suomen Ampumahiihtoliiton kevätkokous pidettiin Helsingissä Sporttitalolla. Kokouksen asialistalla olivat sääntömääräiset asiat.  Kevätkokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi tili- ja vastuuvelvollisille vastuuvapauden.

Ennen kevätkokousta pidettiin seurakehittämisen ohjelman avaustilaisuus. Tilaisuuteen osallistui 10 seuran edustajat.  Alustajina toimivat Olympiakomiteasta Eija Alaja sekä Lauri Nevalainen. Tilaisuudessa käsiteltiin seurakehittämiseen eväitä, ampumahiihtoa lukuina sekä oman seuran analyysityökalua. Tilaisuudessa keskusteltiin myös käynnistetyn aluetoiminnan vaikutuksia ja potentiaalia seurakehittämisessä. 

Vuoden 2023 toiminnan pääasioina olivat yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksen toteutuminen eri puolilla Suomea erityisesti aluetoiminnan kautta, suomalaisen ampumahiihdon vastuullisuustyön toteutuminen ja edelleen kehittäminen, sekä seuratoiminnan laadun ja osaamisen kehittäminen muun muassa koulutusuudistusten kautta. Urheilutoiminnan painopisteinä olivat laadukkaan huippu-urheilutoiminnan toteuttaminen sekä kansainväliselle tasolle urheilijoiden kehittyminen.  Katseet ovat selkeästi vuoden 2026 Milano Cortinan talviolympialaisissa. 

Vuonna 2023 Suomessa kisattiin kauden Ibu Cupin avaus marras-joulukuun vaihteessa. Kontiolahden Urheilijat kisaorganisaatio toimi onnistuneesti Ibu Cup järjestämisessä.

Talouden osalta vuosi 2023 oli haastava. Suomessa yleinen kustannusten kasvu oli merkittävä ja vaikutti niin ampumahiihtoon kuin muihinkin lajeihin.  Liitossa haluttiin jatkaa parantunutta kilpailumenestystä kansainvälisesti ja varmistaa hyvä ja laadukas harjoittelukausi. Vuoden 2023 harjoitusryhmiin päätettiin valita entistä enemmän urheilijoita, lisäksi perustettiin uusi alle 22-vuotiaiden valmennusryhmä. Maailman-cupissa sekä miehet että naiset kilpailivat 5+5 henkisillä joukkueilla. Tämän johdosta kulukasvu oli merkittävä, kun liitossa haluttiin panostaa huippu-urheilussa menestymiseen yhä paremmin. Liiton talouteen vaikutti myös se, että vuonna 2023 Suomessa ei ollut maailmancup-kilpailua, jonka taloudellinen vaikutus on liitolle merkittävä. Taloudellinen tulos tilikaudella oli 206 597,69 alijäämäinen.

Kokouksessa palkittiin urheilijoita kilpailukaudelta 2023/2024
Vuoden ampumahiihtäjätOtto Invenius Soisalon Ampumahiihtäjät ja Suvi Minkkinen Joutsan Pommi
Vuoden nuori ampumahiihtäjäJimi Klemettinen, Soisalon Ampumahiihtäjät
Vuoden seuravalmentajaAri Petrelius Ounasvaaran Hiihtoseura

Aatun malja- kiertopalkinto: Kalle Loukkaanhuhta Oulun Hiihtoseura, kansainvälisesti menestynyt ja ammunnaltaan kehittynyt nuori ampumahiihtäjä. 

Kuvassa liiton kenttäpäällikkö Lauri Elo, sekä SM-kilpailujen järjestäjien edustajat Riku Suikkanen AAH, Oula Mattila OHS sekä Kimmo Turunen KontU

Kokouksessa huomioitiin myös talven SM-kilpailujen järjestäjät:
Ahveniston Ampumahiihtäjät, Kontiolahden Urheilijat ja Oulun Hiihtoseura.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, p. 0500 363 126

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki, p. 046 8782200