Matti Nikulalle liikuntaneuvoksen arvonimi

    Tapio Pukki   Uutiset  

Kuvassa vas. Kalle Lähdesmäki SAhL, Matti Nikula ja Kirre Palmi Suomen Latu

Matti Nikulalle liikuntaneuvoksen arvonimi

Matti Nikula, Isokyrö, sai liikuntaneuvoksen arvonimen. Tasavallan Presidentin Alexander Stubbin lähettämä avoin kirje päätöksestä luovutettiin Nikulalle 25.5.2024.

Nikulan ansiot tulevat laajalti urheilun vapaaehtoistyöstä. Ampumahiihtoon Matti Nikula on antanut aikaansa sekä osaamistaan monipuolisesti, toimien mm. naisten maajoukkueen ensimmäisenä valmentajana, monessa muussa valmennustehtävässä sekä ampumahiihdon kehittämisessä Suomessa ja koko maailmassa. Hän oli yksi keskeisiä vaikuttajia, kun keskusteltiin ja päätettiin millä hiihtotyylillä ampumahiihdossa hiihdetään, kun vapaa hiihtotyyli oli kehitetty. Matti Nikula ajoi päämäärätietoisesti sitä, että ampumahiihdossa hiihdetään pelkästään vapaalla tyylillä. Sekamallia (sekä perinteinen että vapaa) esitettiin vankasti, mutta Nikula ja hänen kanssa samalla tavalla ajattelevat onneksi voittivat. Vapaan tyylin valitseminen ampumahiihdossa käytettäväksi tyyliksi on ollut yksi ratkaisevia asioita nykyhetken ampumahiihdon kiinnostavuuteen ja kehitykseen.

Sodankylässä asuessaan, Nikula oli aloitteellinen ja alkoi järjestämään Polar-cup kansainvälisiä kisoja. Niistä saadut kokemukset, sekä kaikkien ampumahiihtomaiden kiinnostus niitä kohtaan, loivat pohjan nykymuotoiselle maailmancup- kiertueelle. 

Suomen Ampumahiihtoliitto onnittelee Matti Nikulaa Tasavallan Presidentin myöntämästä liikuntaneuvos- arvonimestä. Suomen Ampumahiihtoliitto kiittää Matti Nikulaa merkittävästä työstä Suomen ampumahiihdon kehittämisessä ja kansainvälistämisessä.

Suomen Ampumahiihtoliitto

Kalle Lähdesmäki                                             Tapio Pukki
puheenjohtaja                                                   toiminnanjohtaja