Ampumahiihtoa voi harrastaa myös korona-aikana turvallisuusohjeet huomioiden

     Venla Väyrynen   Uutiset  

Koronan aiheuttaessa haasteita kilpailu- ja harjoitustoimintaan, seuroissa on hyvä miettiä, mitä mahdollisuuksia on tällä hetkellä käytettävissä toiminnan jatkamiseksi.

Talvi ei ole pelkästään kilpailuja varten vaan myös erinomaista harjoitusaikaa. Katso maajoukkueen terveiset ampumahiihdon harrastajille maailmancupista Anterselvasta! Ampumahiihdon harrastamisen tueksi on tulossa lisää videomateriaalia pian, sillä lähipäivinä lanseerataan #SAhLhaaste, joka sisältää erilaisia harjoitteita & haasteita. Muistetaan turvallisuusohjeet harjoittelussa ja toivotaan, että pian päästään taas kisaladuille. Ensimmäisen haasteen tekijänä Vuokatin NOV-valmentaja Adam Adamson.


Ampumahiihtoseuroilla on nyt erinomainen mahdollisuus suunnitella toimintaa uusien harrastajien innostamiseksi lajin pariin sekä luoda pohjaa tulevaisuuden ampumahiihtäjille. Tässä linkit Tuiskun ampparikoulu ja Napsu ampumahiihtoleiri -materiaaleihin, jotka ovat vapaasti käytettävissä Liiton sivuilla. Tärkeää on seurata oman alueen koronaohjeistuksia ja suunnitella toiminta näiden mukaisesti turvalliseksi turvavälein ja hygieniaohjeistuksin. Onneksi ympäri Suomea olemme päässeet nauttimaan valkoisista hangista, jotka mahdollistavat erinomaisesti ulkona harjoittelun.

Ampumahiihtoliitto noudattaa kaikissa kilpailu- ja harrastustoimintaa koskevissa linjauksissaan Suomen hallituksen ja paikallisten terveysviranomaisten päätöksiin, rajoituksiin ja suosituksiin. Linjausten takana ovat myös Olympiakomitean yleiset, kaikkia lajeja koskevat suositukset, jotka löytyvät Olympiakomitean sivuilta.

AMPUMAHIIHTOA KOSKEVIA SUOSITUKSIA TOIMINNAN JATKAMISEKSI

  • Harrastusryhmien harjoitukset tulee järjestää ulkona, kaikkea sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäharjoittelua tulee välttää.
  • Harjoitukset tulee järjestää pienryhmissä, riittävin turvaetäisyyksin.
  • Pukutilojen hygieniasta ja väljyydestä tulee huolehtia erityisen tarkasti.
  • Valmentajan tulee käyttää maskia ja urheilijoiden silloin, kun se on mahdollista.
  • Urheilijoiden tulee minimoida mahdollisuuksien mukaan kontaktit harjoittelun ulkopuolella, oman ja muiden terveysturvallisuuden takaamiseksi.
  • Hyödynnä valmiita materiaaleja Liiton sivuilta (Tuiskun ampparikoulu ja Napsu ampumahiihtoleiri)