Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

     Lauri Elo   Uutiset  

Aluehallintovirastojen päättämät koronarajoitukset ovat aluekohtaisia, joten kilpailun järjestäjien on tärkeää tarkastaa oman alueensa tilanne Aluehallintoviraston sivuilta. Rajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia (kokoontumisrajoitukset), tilojen käyttöä ja koronapassin käyttömahdollisuutta rajoituksista vapautumiseen.

Lisätietoa ja ajantasaiset rajoituspäätökset, ohjeistukset, suositukset ja määräykset koronavirusepidemiasta ValtioneuvostonTHL:n ja AVI:n ja kuntien sivuilla.

Ammattiurheilu jää rajoitustoimenpiteiden ulkopuolelle. Ammattiurheilulla tarkoitetaan sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa urheilutoimintaa sekä A-maajoukkuetoimintaa silloin, kun sitä harjoitetaan ilman yleisön läsnäoloa. Olympiakomitean tulkinnan mukaan ammattiurheilua koskeva rajaus tarkoittaa käytännössä ammattiurheilun rajaamista huippu-urheiluun kattaen palloilulajeissa kaksi ylintä kansallista aikuisten sarjatasoa, aikuisten A-maajoukkuetoiminnan sekä kansallisen lajiliiton valintajärjestelmän kautta kansainvälisiin arvokilpailuihin valmistautuvat urheilijat. Ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta ja harjoittelu aikuisten tai nuorten kansainvälisiin arvokilpailuihin (EM- tai MM-kisat tai seuraavat kesä- tai talviolympialaiset).

Lopulliset päätökset, joita toiminnassa on noudatettava, tekee aina asiaa käsittelevä ja valmisteleva alueellinen tai paikallinen viranomainen.

Lisätietoa Olympiakomitean koronaohjeistuksesta TÄSTÄ

Lataa tästä esimerkki ampumahiihtokilpailun koronaohjeistuksesta: