Fluorittomuusohjeistus kilpailutoimintaan

    Tapio Pukki   Uutiset  

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU on sitotutunut fluorittomuuteen kaudelle 2023-2024. Suomen Ampumahiihtoliitto tulee kilpailemaan kansainvälisissä kilpailuissa noudattaen IBU:n sääntöjä.

Suomessa kilpailtavissa IBU:n alaisissa kilpailuissa: Kontiolahden GP, IBU Cup, Imatran Baltic Biathlon Cup sekä Kontiolahden Masters-kilpailu, tulevat olemaan IBU- sarjojen osalta fluorittomia. Ampumahiihtoliiton valmennus- ja kilpailuvaliokunta voi määrittää myös muita, lähinnä näyttökilpailuja, fluorittomiksi.

SAhL on kerännyt oheiselle sivulle nyt oleellisen datan liittyen fluorittomuuteen ja mm. voitelu/suksikaluston putsaukseen. Sivustoa päivitetään, kun tulee uutta tietoa. https://www.biathlon.fi/kilpailut-ja-tulokset/kilpailijoille/fluorittomuusohjeistus-kilpailijoille-ja-huoltajille/

Sivustolta löytyy myös linkki Kohti fluorittomuutta-seminaariin, joka pidettiin 31.10.2023.