Uutiset

Tero Seppälä maailmancupin päätöskilpailun 19:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup päättyi sunnuntaina Canmoressa miesten yhteislähtöön. Norjan Johannes Thingnes Boe voitti kilpailun yhdellä sakolla. Norjan Johannes Dale-Skjevdal oli maalissa toisena jääden kahdella sakolla voittajasta 44 sekuntia. Ranskan Emilien Jacquelin oli kolmella sakolla kilpailun kolmas minuutin ja 7 sekuntia voittajasta jääneenä. Tero Seppälä oli miesten yhteislähdön 19:s.

Tero Seppälä ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa jääden maalissa voittajasta kaksi minuuttia ja 55 sekuntia. – Hyvin olin palautunut eilisestä, mutta tänään ei sukset toimineet muihin nähden ja kilpailu oli heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien taistelua. Ensimmäinen ammunta oli tosi huono, ja se harmittaa. Loppua kohden onnistuin kuitenkin nousemaan ja se oli kiva. Hankalalle kaudelle kuitenkin hyvä viimeiset kolme viikkoa, Seppälä tiivisti tuntemuksiaan kilpailun jälkeen.

Kotimainen kilpailukausi jatkuu pääsiäisviikonloppuna Kontiolahdella, jossa ohjelmassa ovat ampumahiihdon SM-kilpailut.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Tero Seppälä nousi takaa-ajon kahdeksanneksi

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina miesten ja naisten takaa-ajot. Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Thingnes Boe kolmesta sakosta huolimatta. Hän varmisti samalla kokonaismaailmancupin voiton itselleen. Ruotsin Sebastian Samuelsson selvitti kilpailun yhdellä sakolla ja oli maalissa toisena 11 sekuntia voittajan jälkeen. Loppukirissä kolmanneksi jäi Ranskan Eric Perrot, joka jäi voittajasta yhdellä sakolla 12 sekuntia. Tero Seppälä saavutti kauden parhaan sijoituksensa noustuaan takaa-ajossa kahdeksanneksi.

Tero Seppälä ampui kilpailussa kaksi sakkoa jääden maalissa voittajasta minuutin ja 45 sekuntia. Seppälä lähti matkaan sijalta 15 ja teki kilpailussa seitsemän sijaa nousua. – Hyvä kisa tänään. Ensimmäistä kertaa tälle talvelle osuivat oma kunto, ammunta ja hyvät sukset kohdilleen samalle päivälle. Keli oli todella rankka ja hiihdimme kesähelteessä. Tänään jaksoi työstää ladulla, ja palkintona sijoitus kymmenen joukossa. Huomenna taistellaan uudelleen, Seppälä totesi tyytyväisenä.

Otto Invenius oli takaa-ajon 31:s. Invenius ampui yhteensä neljä sakkoa, joista kaksi kertyi viimeiseltä pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 32 sekuntia. – Pikkusen takkusin viimeisellä pystypaikalla, ja mieli karkasi siinä väsymyksestä. Ei ollut helppo ammunta kuumassa olosuhteessa. Muuten olen tyytyväinen suoritukseen ja yllättävänkin pirteä kilpailu. Huolto teki hyvää työtä ja olen todella iloinen, kun yksi meistä ylsi tänään noinkin korkealle, Invenius iloitsi.

Suvi Minkkinen nousi takaa-ajossa 40:nneksi

Naisten takaa-ajon voitti kilpailussa vain yhden sakon viimeiseltä pystypaikalta ampunut Italian Lisa Vittozzi. Toinen oli Ranskan Lou Jeanmonnot, joka jäi voittajasta kolmella sakolla 12 sekuntia. Justine Braisaz-Bouchet nousi kolmanneksi jääden voittajasta kolmella sakolla 19 sekuntia. Suvi Minkkinen oli naisten takaa-ajon 40:s.

Suvi Minkkinen ampui yhteensä kaksi sakkoa jääden voittajasta maalissa kolme minuuttia 30 sekuntia. – Tänään oli hiihdollisesti parempaa kuin eilinen. Pari omaa virhettä ammunnassa, muttei ollut mikään huono ammuntapäivä. Perusveto, josta jäi yksi maailmancupin piste taskuun. Kiva päättää kausi ja siirtää katsetta tulevaan, Minkkinen kommentoi kilpailun jälkeen. – Olihan tämä vaikea kausi ja monella mittarilla voisi todeta, että huono kausi. Yksi palkintokorokesijoitus on kuitenkin iso juttu. Olen siitä iloinen, että saimme kelkan käännettyä loppukauteen. Alkukauden sairastelu toi haasteita, joiden kanssa jouduin kamppailemaan koko kauden. Näistä opitaan, ja ainakin olemme viisaampia ensi kauden suunnittelussa, Minkkinen summasi kauttaan.

Ampumahiihdon maailmancup päättyy huomenna sunnuntaina naisten ja miesten yhteislähtöihin. 

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Tero Seppälä pikakilpailun 15:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Kanadassa perjantaina miesten pikakilpailulla. Norjan Johannes Thingnes Boe voitti kilpailun ylivoimaisesti ammuttuaan molemmat paikat puhtaasti. Italian Tommaso Giacomel oli toinen jääden voittajasta yhdellä sakolla minuutin ja 3 sekuntia. Norjan Tarjei Boe oli yhdellä sakolla kolmas jääden veljestään maalissa minuutin ja 4 sekuntia. Tero Seppälä teki kauden parhaan pikakilpailunsa sijoittuen 15:nneksi.

Tero Seppälä selvitti makuupaikan puhtaasti ja ampui pystypaikalta yhden sakon. Hän starttaa takaa-ajoon minuutin ja 52 sekuntia voittajan perään. – Hyvä kisa tänään. Makuuammunnat ovat olleet hieman hankalia tänä vuonna, mutta tänään ammuin sen puhtaasti. Pystypaikasta selvisin yhdellä sakolla ja hiihto oli nousujohteinen. Keli lämpeni nopeasti ja olosuhde oli lämmin. Oltiin kartalla suksien kanssa ja saan olla tyytyväinen tähän päivään, Seppälä sanoi tyytyväisenä.

Otto Invenius oli pikakilpailun 30:s. Invenius ampui yhden sakon molemmissa ammunnoissa jääden voittajasta maalissa kaksi minuuttia ja 38 sekuntia. – Oli aika rankka kilpailu mutta aivan hyvä suoritus. Kaaduin toisella kierroksella kerran alamäessä, mutta lopputulos oli paljon parempi kuin viime viikolla. Odotan huomista päivää innolla. Latu vähän helpottuu, ja uskon että pystyn olemaan hyvissä peeseissä, Invenius kommentoi.

Jaakko Ranta oli kilpailun 65:s. Ranta ampui molemmat paikat puhtaasti jääden maalissa voittajasta kolme minuuttia ja 36 sekuntia. Takaa-ajopaikka jäi lopulta seitsemän sekunnin päähän. – Ammunta oli loistava, mutta kausi rupeaa painamaan ladulla. Hiihto oli floppi, ja karsiutuminen takaa-ajosta jättää pettymyksen kauden viimeisestä maailmancupin viikonlopusta, Ranta totesi kilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen oli pikakilpailun 82:s ammuttuaan yhteensä viisi sakkoa. Laitinen jäi maalissa voittajasta neljä minuuttia ja 50 sekuntia. – Kehno päivä tänään. Vaikeaa oli niin penkalla kuin ladullakin. Harmittaa toki päättää kansainvälinen kausi tällaiseen huonoon vetoon, Laitinen harmitteli. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Canmoressa lauantaina naisten ja miesten takaa-ajoilla.

Tulokset

Lisätiedot: 

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Suvi Minkkinen pikakilpailusta takaa-ajoon

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonlopun kilpailut käydään Canmoressa Kanadassa. Naisten pikakilpailu oli ohjelmassa torstai-iltana Suomen aikaan. Kilpailun voitti Italian Lisa Vittozzi. Ranskan Lou Jeanmonnot oli toinen jääden voittajasta maalissa viisi sekuntia. Sveitsin Lena Haecki-Gross oli kolmas jääden yhdeksän sekuntia voittajasta. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa puhtaasti. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 43:s.

Suvi Minkkinen ampui yhden sakon makuupaikalta ja selvitti pystypaikan puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli tasan kaksi minuuttia. – Tiukka kilpailu ja suoritus tuloslistalla pettymys. Olen hieman ihmeissäni, miten jäin noin kauas keulasta yhdellä sakolla. Ero keulaan oli viime viikkoon verrattuna vain 13 sekuntia enemmän, mutta sijoitus painui lopputuloksissa siltikin pisteisijoilta. Tänään ammuttiin keskivertoisesti hyvin, minkä vuoksi omat vahvuudet eivät päässeet esiin. Viime viikko painaa vielä jaloissa, ja hiihto jää teknisesti hieman vajaaksi. Takaa-ajossa ollaan tiiviissä nipussa, ja lähdetään sinne taistelemaan loppuun asti, Minkkinen kommentoi.

Sonja Leinamo oli pikakilpailun 70:s. Leinamo ampui yhden sakon makuupaikalta ja kaksi ohilaukausta pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 5 sekuntia. – Kilpailu oli tänään rankka. Pitkä reissu alkaa tuntumaan fyysisessä ja henkisessä jaksamisessa, eikä ladulla ollut enään oikein mitään annettavaa. Siitäkin huolimatta aivan upea stadion, ja tähän oli hyvä päättää ensimmäinen kausi maailmancupissa, Leinamo kommentoi tunnelmia pikakilpailun jälkeen. 

Venla Lehtonen oli kilpailun 71:s. Lehtonen ampui yhden sakon pystypaikalta ja kaksi makuupaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kolme minuuttia ja 5 sekuntia. Lehtonen jäi Leinamosta kaksi sekunnin kymmenystä. – Päällimmäisenä mielessä pettymys, kun tavoite oli päästä takaa-ajoon ja päättää kansainvälinen kausi hyvään kilpailuun. Kilpailu kaatui taas pystypaikan ohilaukauksiin, mikä pudotti sijoitusta tuloslistalla. Olo on hieman tyhjä mutta siirretään katse tästä SM-kisoihin ja niiden jälkeen ensi kauteen, Lehtonen sanoi.

Miesten pikakilpailu on ohjelmassa huomenna perjantaina.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Suvi Minkkinen naisten takaa-ajon 20:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancupin viikko päättyi Yhdysvalloissa naisten ja miesten takaa-ajoihin. Naisten kilpailun voitti Ranskan Lou Jeanmonnot. Italian Lisa Vittozzi jäi voittajasta vajaan sekunnin. Molemmat ampuivat kilpailussa yhden sakon. Ranskan Julia Simon nousi takaa-ajon kolmanneksi jääden voittajasta kahdella sakolla minuutin ja sekunnin. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten takaa-ajon 20:s.

Suvi Minkkinen ampui yhden ohilaukauksen ensimmäiseltä pystypaikalta, ja selvitti kolme ammuntaa puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 53 sekuntia. – Sijoitus 20 joukossa on sellainen, mihin voin olla tyytyväinen täällä. En ole vahvuuksillani näissä olosuhteissa, ja palautumisen kanssa on ollut hieman haastetta korkeassa ilmanalassa. Tänään tuntui raskaalta jo verryttelyssä, mutta yritin rakentaa kilpailua loppuun asti fiksusti. Hyvillä sijoituksilla kun starttaa kilpailuun, on ympärilläkin usein kovatasoisia urheilijoita ja nousua sijoituksissa on siten vaikeampi tehdä. Oma suoritus oli hiihtovireen puolesta nousujohteinen ja kokonaisuutena hyvä ehjä kilpailu, Minkkinen kommentoi. 

Sonja Leinamo nousi takaa-ajossa sijalle 48. Leinamo ampui yhden sakon toiselta makuupaikalta sekä viimeiseltä pystypaikalta. Kaksi ammuntaa hän selvitti puhtaasti. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia. – Olen todella tyytyväinen ammuntaan tänään. Eilisen pettymyksen jälkeen tuntuu hyvälle ampua tuolla tavalla. Kärki oli jo stadionilla, kun lähdin matkaan, joten jännitin otetaanko kierroksella kiinni. Onneksi sain alkuun nollat ja siten turvasin tilanteen, Leinamo kertasi kilpailun kulkua. 

Tero Seppälä miesten takaa-ajon 26:s. 

Tero Seppälä teki kahdeksan sijaa nousua miesten takaa-ajossa. Seppälä ampui kilpailussa yhteensä kolme sakkoa jääden maalissa voittajasta kaksi minuuttia ja 47 sekuntia. – Ihan kohtalainen kilpailu. Toisen makuupaikan sakot harmittavat, kun siirrot eivät siinä riittäneet. Pystyammunnoista suoriuduin paremmin ja ladulla kulki kohtalaisesti. Suksivalinta ei tänään osunut ihan kohdalleen, mutta lähdetään hakemaan huippusuoritusta ensi viikolla, Seppälä kommentoi kilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen oli kilpailun 38:s. Laitinen teki 14 sijaa nousua ammuttuaan kolme ammuntaa puhtaasti. Viimeiseltä paikalta hän ampui kaksi sakkoa jääden maalissa voittajasta neljä minuuttia ja 11 sekuntia. – Hyvä kisa ja sain nostettua paljon sijoja. Viimeisen ammunnan kahdesta sakosta huolimatta kokonaisuutena hyvä ammunta. Tyytyväinen olen erityisesti hyvin toimivaan makuuammuntaan, sillä yhtään laukausta ei mennyt tällä viikolla ohi makuupaikoilla, Laitinen summasi viikon suorituksia tyytyväisenä.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla Kanadassa.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen 

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Tero Seppälä miesten pikakilpailun 34:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Miesten pikakilpailu käytiin Yhdysvalloissa sunnuntain vastaisena yönä. Kilpailun voitti Ranskan Eric Perrot puhtaalla ammunnalla. Emilien Jacquelin oli kahdesta sakosta huolimatta toinen jääden voittajasta maalissa neljä minuuttia. Norjan Johan-Olav Botn saavutti ensimmäisen maailmancupin palkintokorokesijansa sijoittuen kolmanneksi. Norjalainen ampui kilpailussa puhtaasti ja jäi maalissa voittajasta 11 sekuntia. Tero Seppälä oli parhaana suomalaisena miesten pikakilpailun 34:s.

Tero Seppälä ampui makuupaikalta kaksi ja pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Maalissa ero voittajaan oli minuutin ja 40 sekuntia. – Hiihdollisesti parempaa menoa kuin eilen. Lähdin rauhassa ja onnistuin hiihtämään fiksusti, kun ollaan korkealla. Sakkoja kertyi kuitenkin liikaa etenkin makuuammunnasta. Huomenna yritetään nousta, vaikka tiukka kilpailu on varmasti tulossa. Takaa-ajossa kaikki on mahdollista, kun tästä palaudutaan, Seppälä totesi kilpailun jälkeen.

Heikki Laitinen oli pikakilpailun 52:s. Laitinen selvitti makuupaikan nollilla ja ampui yhden ohilaukauksen pystypaikalta. Hän lähtee takaa-ajoon sunnuntaina kaksi minuuttia ja 3 sekuntia kärjen perään. – Ammunnallisesti ihan hyvä kisa ja makuupaikan nollat jälleen lämmittää mieltä. Hiihdossa oli ihan hyvä tunne ja tasaisesti jaksoin painaa. Mukava lähteä takaa-ajoon, vaikka eroa keulaan kertyi hieman turhan paljon, Laitinen totesi pikakilpailun jälkeen.

Otto Invenius oli kilpailun 61:s ja karsiutui niukasti ulos takaa-ajosta. Invenius ampui yhteensä neljä sakkoa, joista kolme kertyi ensimmäiseltä makuupaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 16 sekuntia. Takaa-ajopaikka jäi lopulta vajaan sekunnin päähän. – Oli huono kisa. Harmittaa, kun tunne oli ihan hyvä. Kilpailu kömmähti heti makuuammuntaan. Pakko siirtää katseet tästä ensi viikkoon, Invenius kommentoi.

Jaakko Ranta oli pikakilpailun 67:s. Ranta selvitti makuupaikan puhtaasti mutta ampui yhden ohilaukauksen pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli kaksi minuuttia ja 28 sekuntia. – Väsymys eilisestä kilpailusta painoi vielä jaloissa. Penkalla kuitenkin hyvää tekemistä tänäänkin. Harmillisesti karsiuduin takaa-ajosta, mutta jatketaan ensi viikolla Kanadassa, Ranta kommentoi.

Naisten ja miesten takaa-ajot käydään Yhdysvalloissa sunnuntaina illalla.

Tulokset 

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Suomi jäi ilman tulosta naisten viestissä

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui lauantai-iltana naisten viestillä Yhdysvalloissa. Viestin voitti Norja joukkueella Juni Arnekleiv, Ida Lien, Karoline Offigstad Knotten ja Ingrid Landmark Tandrevold. Toiseksi sijoittunut Saksa jäi voittajajoukkueesta 17 sekuntia. Ruotsi oli maalissa kolmantena 42 voittajajoukkueesta jääneenä. Suomi liputettiin viestistä kolmannella osuudella.

Suvi Minkkinen käytti avausosuudella kaksi varapatruunaa makuupaikalla ja yhden pystypaikalla. Suomi vaihtoi toiselle osuudelle 13:ntena 47 sekuntia kärjen jälkeen. Sonja Leinamo kiersi toisella osuudella sakkokierroksen kolmesti makuuammunnan jälkeen. Pystypaikan Leinamo selvitti yhdellä varapatruunalla. Viestin puolimatkassa joukkue oli 16:ntena kolme minuuttia ja 44 sekuntia kärjestä jääneenä. Venla Lehtonen pääsi lähtemään kolmannelle osuudelle. Lehtonen ampui makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla yhden varapatruunan. Joukkue otettiin kierroksella kiinni ennen viimeistä vaihtoa, joten ankkuri Noora Kaisa Keränen ei päässyt lainkaan starttaamaan kilpailuun.

Miesten pikakilpailu käydään Yhdysvalloissa lauantaina Suomen aikaan keskiyöllä.

Tulokset

Lisätiedot:

Maajoukkueen tiedottaja

Matilda Suhonen

matilda.suhonen@biathlon.fi

Suvi Minkkinen naisten pikakilpailun 17:s

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Yhdysvalloissa naisten pikakilpailulla lauantain vastaisena yönä. Pikakilpailn voitti Ranskan Justine Braisaz-Bouchet yhdestä sakosta huolimatta. Norjan Ingrid Landmark Tandrevold oli toinen jääden voittajasta puhtaalla ammunnalla 13 sekuntia. Ranskan Lou Jeanmonnot oli kolmas 19 sekuntia voittajasta jääneenä. Hänkin selvitti kilpailun nolla-ammunnalla. Suvi Minkkinen oli parhaana suomalaisena naisten pikakilpailun 17:s.

Suvi Minkkinen ampui molemmat paikat puhtaasti jääden voittajasta maalissa minuutin ja 17 sekuntia. – Olen tyytyväinen sijoitukseen. Kilpailu oli raskas alusta alkaen mutta pystyin tekemään tasapainoisen suorituksen. Pehmeä olosuhde ei ole paras mahdollinen, ja siihenkin nähden kohtalainen suoritus. Uskalsin tehdä rohkean ratkaisun makuuammunnassa, ja otin reilusti napsuja oikeaan suuntaan. Pystylle tasasin vauhtia ja sain sen vuoksi tehtyä hyvän ammunnan. Se on täällä haaste, kun tullaan kovasta rasituksesta ampumaan. Kokonaisuutena ehjä suoritus ja sukset olivat todella hyvät, Minkkinen analysoi suoritusta.

Sonja Leinamo oli pikakilpailun 59:s. Leinamo ampui kaksi sakkoa makuupaikalta ja yhden pystypaikalta. Leinamo starttaa takaa-ajoon sunnuntaina kolme minuuttia ja 27 sekuntia voittajan perään. – Kilpailu oli rankka. Pääsin niukasti mukaan uran toiseen takaa-ajoon kolmesta sakosta huolimatta, joten en voi olla pettynyt, Leinamo totesi iloisena.

Venla Lehtonen oli kilpailun 72:s. Lehtonen ampui kilpailussa yhteensä neljä sakkoa, joista kolme kertyi viimeiseltä pystypaikalta. Maalissa ero voittajaan oli neljä minuuttia ja 9 sekuntia. – Kaksi kolmesta osa-alueesta onnistui aivan hyvin. Flunssan ja aikaerorasituksen jälkeen olen iloinen hiihtoon, ja siihen miltä se tuntui korkeassa ilmanalassa. Hyvä vauhdinjako ja tasaiset kierrokset. Pystyammunta oli kuitenkin tosi vaikea, mihin oma suoritus tänään kaatui. Se harmittaa mutta huomista viestiä kohden, ja uusi mahdollisuus viestissä, Lehtonen kommentoi. 

Noora Kaisa Keränen oli pikakilpailun 90:s. Keränen ampui molemmissa ammunnoissa yhden ohilaukauksen jääden maalissa voittajasta viisi minuuttia ja 18 sekuntia. – Rankka kilpailu. Valmistautuminen ei ole ollut optimaalinen sairastelun vuoksi, ja palautuminen on vielä vähän kesken. Ääriolosuhteissa sen huomaa etenkin hiihdossa, ja hiihto olikin väsynyttä. Penkalla olin kuitenkin kilpailun neljänneksi nopein, ja ammuntaan voin olla tyytyväinen, Keränen summasi. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Suomen aikaan lauantai-iltana naisten viestillä.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Suomi miesten viestin seitsemäs Yhdysvalloissa

     Matilda Suhonen   MC tiedotteet  

kuva: Nordic Focus

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Soldier Hollowissa Yhdysvalloissa. Miesten viestin voitti Norja joukkueella Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe ja Vetle Sjaastad Christiansen. Italia oli maalissa toisena 26 sekuntia voittajajoukkueesta jääneenä. Saksa oli viestin kolmas jääden voittajasta 27 sekuntia. Suomi sijoittui miesten viestin seitsemänneksi joukkueella Jaakko Ranta, Tero Seppälä, Heikki Laitinen ja Otto Invenius.

Jaakko Ranta aloitti Suomen viestin. Ranta ampui molemmat paikat puhtaasti tuoden joukkueen ensimmäiseen vaihtoon yhdeksäntenä. Ero kärkijoukkueeseen oli vaihdossa 35 sekuntia. – Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat raskaita. Pyrin hiihtämään fiksusti, jotta sain mahdollisuuden onnistua ammunnoissa. Penkalla olikin huippuveto, mikä mahdollisti hyvät peesipaikat viimeiselle hiihtokierrokselle. Hiihto oli nousujohteista ja pystyin loppua kohden nostamaan sijoituksia. Tuloksena joukkueelta kauden paras sijoitus viesteissä, ja tulos kertoo hyvästä tiimihengestä ja tekemisestä kauden aikana. Tähän on hyvä päättää tämän kauden viestit, Ranta iloitsi joukkueen suoritusta.

Tero Seppälä jatkoi viestiä toisella osuudella. Seppälä selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa. Viestin puolimatkassa Suomi oli kahdeksantena minuutin ja 15 sekuntia kärkijoukkueesta jääneenä. – Rankka kilpailu korkeassa ilmanalassa. En ole koskaan kilpaillut yhtä korkealla, ja se oli keholle vähän järkytys. Jouduin vetämään paljon, kun muut yrittivät vain peesailla, minkä vuoksi vauhdinjako ei ollut aivan optimaalinen. Kaikkineen suoriuduin omasta osuudesta kuitenkin aivan hyvin, ja selvisin kahdella varapatruunalla, Seppälä kommentoi.

Kolmannella osuudella Heikki Laitinen selvitti ensimmäisen ammunnan puhtaasti mutta joutui pystypaikan jälkeen kertaalleen sakkokierrokselle. Suomi vaihtoi ankkuriosuudelle 13:ntena. Ero kärkijoukkueeseen oli viimeisessä vaihdossa kolme minuuttia ja 24 sekuntia. – Makuuammunta ja kaksi ensimmäistä kierrosta meni hyvin, mutta viimeinen kierros oli vaikea. Pystypaikan sakkokierros oli huono suoritus. Joukkueena kuitenkin hyvä suoritus, joten ei voi pahasti olla pettynyt, Laitinen totesi kilpailun jälkeen.

Otto Invenius nosti joukkueen viimeisellä osuudella seitsemänneksi voitettuaan loppukirissä Ranskan Antonin Guigonnatin. Invenius käytti makuupaikalla yhden ja pystypaikalla kolme varapatruunaa. Maalissa ero voittajajoukkueeseen oli kolme minuuttia ja 34 sekuntia. – Kilpailu meni aika hyvin. Olen tosi tyytyväinen, kun pystyin makuupaikalla ampumaan niin nopeasti yhdellä varalla. Pystypaikalla oli pieniä ongelmia, mutta kaiken kaikkiaan vauhdinjako onnistui ja joukkueena teimme hyvän suorituksen. Kiitokset siitä koko joukkueelle, valmennukselle ja huollolle, Invenius kiitti lopuksi.

Naisten pikakilpailu on ohjelmassa perjantaina Suomen aikaan keskiyöllä.

Tulokset

Lisätiedot:

Matilda Suhonen

Maajoukkueen tiedottaja

matilda.suhonen@biathlon.fi

Seinäjoen Hiihtoseurassa sitoudutaan noudattamaan suomalaisen ampumahiihdon yhteisiä arvoja ja vastuullisuuden periaatteita

    Lauri Elo   Uutiset  

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihto on sitoutunut noudattamaan  toiminnassa vastuullisuuden periaatteita ja toimimaan suomalaisen ampumahiihdon arvojen mukaisesti 

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto osallistuu Ampumahiihtoliiton ja sen jäsenseurojen kanssa toimintamalliin, jossa sitoudutaan noudattamaan suomalaisen ampumahiihdon yhteisiä arvoja ja vastuullisuuden periaatteita.  

”Ulkoisena tunnuksena arvojen ja vastuullisuuden näkymisestä, Seinäjoen  Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto on kiinnittänyt Jouppilanvuoren ampumahiihtostadionille taulut, joissa kuvataan keskeiset kulmakivet ampumahiihdon toiminnassa”, Mika Rinta-Keturi toteaa. 

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto on ensimmäinen ampumahiihtoseura, joka on kiinnittänyt ”arvotaulut” harjoituspaikalleen.  Tavoitteena Ampumahiihtoliitolla on, että vastaavat taulut kiinnitetään 2024 aikana näkyvästi kaikkien Suomen ampumahiihtoseurojen harjoituspaikoille.  Taulujen myötä uskotaan, että ampumahiihtoseurat pystyvät aiempaa paremmin viestimään toimintaperiaatteensa sekä arvonsa lajin parissa toimiville, lajista kiinnostuneille lapsille, nuorille ja aikuisille. Ampumahiihtoliiton vastuullisuustyötä on tukemassa myös kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU.

Suomen Ampumahiihtoliitto on ollut urheilun vastuullisuustyössä edelläkävijä usean vuoden ajan. Vastuullisuus on noussut seuroissa tärkeäksi ohjaavaksi toimintaperiaatteeksi. ”Arvotauluilla” ampumahiihdon harrastuspaikoilla halutaan osoittaa, että ampumahiihdossa vastuullisuus ja arvot ovat toiminnan perusta seuroissa ja Liitossa.

”Seinäjoen Hiihtoseura toimii esimerkkinä monelle ampumahiihtoseuralle siinä, kuinka avoimella, toisiaan kunnioittavalla ja yhdenvertaisella toimintaperiaatteella pystytään ylläpitämään ja kasvattamaan lasten ja nuorten laadukasta toimintaa”:  Toteaa Suomen Ampumahiihtoliiton kenttäpäällikkö Lauri Elo. 

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihto on suurin ampumahiihtoa harrastava seura Suomessa – toiminta laajenee jatkuvasti

Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihtojaosto järjestää säännöllisesti uusille lajista innostuneille lapsille ja nuorille lajiin tutustumistilaisuuksia.  Aikuisille järjestetään kaksi kertaa vuodessa työyhteisöjen kautta mahdollisuus kokeilla ja tutustua käytännössä, ensin ammunnan tekniikkaan perehtymällä ja lopuksi leikkimielisellä kisalla. Seinäjoen Hiihtoseura on Suomen suurin ampumahiihtoseura, aktiivisia harrastajia on lähes 100 ja harrastajamäärä on kasvussa.  

5.3.2024 pidetyn työyhteisöjen ampumahiihtotapahtuman yhteydessä paljastettiin suomalaisen ampumahiihdon ”arvotaulut” Jouppilanvuoren ampumahiihtostadionilla.

Ensimmäisessä arvotaulussa tuodaan esiin suomalaisen ampumahiihdon arvot:

  • Onnistumme yhdessä
  • Haluamme ja osaamme uudistua
  • Toimimme vastuullisesti ja toisiamme kunnioittaen

Toisessa arvotaulussa tuodaan esiin vastuullisen seuratoiminnan periaatteet. 

”Vastuullisuus ja yhdenvertaisuus ovat ohjanneet suomalaista ampumahiihtoa jo useita vuosia. Nyt on tavoitteena edetä niin, että Seinäjoellakin syvennetään aiempaa aktiivisemmin näitä toimintaperiaatteita ampumahiihdon harrastajille, lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Seurassa tavoitteena on turvallinen toimintaympäristö, sekä avoin toimintakulttuuri.  Seinäjoen Hiihtoseuran ampumahiihdon harrastetoimintaan ovat aina kaikki tervetulleita.”, toteaa Seinäjoen Hiihtoseurasta päävalmentaja Mika Rinta-Keturi.

Ampumahiihdon arvotaulut