Kontiolahden näyttökilpailut 5.1.2019, yhteislähtö

Kontiolahden näyttökilpailujen tapahtuma ja ilmoittautuminen on avattu Suomisporttiin. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Ilmoittautumiset 3.1.2019 klo 12.00 mennessä. Sarjat N/M19, N/M22, NYL/MYL, kilpailumatkana yhteislähtö. Kohdistus alkaa klo 11, startit klo 12. Tarkemmat sarjojen lähtöajat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja Jouni Kinnunen, jouni.kinnunen(a)biathlon.fi / 046 878 2208.

Joukkuevalintoja täydennetty maailmancupiin ja IBU-cupiin joulukuun osalta

** Junior Cup-valinnat vahvistettu 26.11.2018 **

** Maailmancup 2-3 sekä IBU-cup 2-3 valinnat vahvistettu 3.12. **

Ampumahiihtoliiton hallitus on vahvistanut valinnat seuraaviin maailmancup- ja IBU-cup-kilpailuihin.

 

IBU-cup 1, Idre, Ruotsi 26.11.-2.12.2018

Naiset: Erika Jänkä, Laura Toivanen, Sanna Markkanen, Suvi Minkkinen

Miehet: Tuukka Invenius, Tuomas Harjula, Otto Invenius

 

IBU-cup 2, Ridnaun, Italia 10.-16.12.2018

Naiset: Laura Toivanen, Sanna Markkanen, Suvi Minkkinen, Johanna Pykäläinen

Miehet: Matti Hakala, Ahti Toivanen

 

IBU-cup 3, Obertilliach, Itävalta 17.-22.12.2018

Naiset: Laura Toivanen, Sanna Markkanen, Suvi Minkkinen, Johanna Pykäläinen

Miehet: Matti Hakala, Ahti Toivanen

 

Maailmancup 1, Pokljuka, Slovenia 30.11.-9.12.2018

Naiset: Mari Eder, Jenny Fellman, Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen

Miehet: Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta, Tero Seppälä

 

Maailmancup 2, Hochfilzen, Itävalta 10.-16.12.2018

Naiset: Mari Eder, Jenny Fellman, Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen

Miehet: Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta, Tero Seppälä

 

Maailmancup 3, Nove Mesto, Tsekki, 17.-23.12.2018

Naiset: Jenny Fellman, Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen (joukkuetta mahdollisesti täydennetään IBU-cupin näyttöjen perusteella)

Miehet: Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Jaakko Ranta, Tero Seppälä

 

IBU Junior Cup 1, Lenzerheide, Sveitsi 10.-16.12.2018

Naiset: Jenni Keränen, Heidi Kuuttinen, Heidi Nikkinen

Varalla: Santra Säde

Miehet: Tuomas Harjula, Otto Invenius, Tuukka Invenius

Varalla: Pyry Stevander

 

Lisätietoja:

Päävalmentaja Jonne Kähkönen, +358 46 878 2209

Lajipäällikkö Jouni Kinnunen, +358 46 878 2208

 

Suomen Ampumahiihtomaajoukkue kohti kautta 2018-2019

Suomen Ampumahiihtomaajoukkue kohti kautta 2018-2019

Ampumahiihtomaajoukkueen kauden avausmediatilaisuus pidettiin 16.11.2018 Kontiolahdella.

Maajoukkueen valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Aiempaa isompi harjoitteluryhmä ja uusiutunut valmennustiimi ovat tuoneet kesään ja syksyyn uutta ilmettä ja sykettä.

Viime talvena olympialaisissa 20:nneksi sijoittunut Tero Seppälä onnistui kauden aikana tekemään parhaimmat suoritukset oikeissa paikoissa.

– Kesä on mennyt hyvin, joten uskon ja toivon, että pystyisi taas pykälän nostamaan tasoa ylöspäin. Yhteislähtökisoihin ja takaa-ajoihin haluaisin päästä maailmancupissa varmemmin mukaan.

Kaisa Mäkäräinen liittyi maajoukkueen leiritykseen mukaan marraskuun lumileirille Olokselle.

– En ole laskenut vuorokausia, mutta selkeästi enemmän olen ollut reissussa kuin kotona harjoituskaudella. Lumileiri meni yllättävän hyvin. Jännitti, että riittääkö valmentajilla aika kaikille, mutta neljän valmentajan avulla hyvin ehti kaikki saamaan palautetta.

Ampumahiihtäjien kilpailukausi starttaa virallisesti viikonloppuna Kontiolahdella kansainvälisissä GP-kisoissa. Lauantaina ohjelmassa on pikakilpailut ja sunnuntaina takaa-ajot. Kilpailut ovat myös Puuilo-cupin avauskilpailut kaudelle 2018/2019.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen kuvaa joukkueen tilannetta seuraavasti.

– Tavoitteena on rakentaa uuden sukupolven nousu kansainväliselle tasolle. Urheilijoiden eteenpäinviennissä tähtäin on selkeästi neljän vuoden / olympiadi-projektissa. Välietappi on kahden vuoden päässä 2020.

– Suomalaisen ampumahiihdon kehittämisen kannalta on oleellista rakentaa samalla vahvat valmennus- ja huoltotiimit. Nyt alkava kausi on alku tälle projektille, toteaa Kähkönen.

Alkavalle kaudelle odotetaan yleisesti useammalta urheilijalta tason nostoa, joiden potentiaali oli näkyvissä jo viime kaudella. Palkintopallimenestystä voidaan jälleen odottaa, kun kaikki osuu kohdalleen.

Ampumahiihtoliitto on tyytyväinen toteutuneeseen yhteistyökumppanitilanteeseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että edelliseltä kaudelta lähes kaikki kumppanit ovat jatkaneet kumppanuussopimuksia. Ampumahiihdon ja Suomen kiinnostavimman urheilijan, Kaisa Mäkäräisen sekä koko joukkueen kiinnostavuus niin TV:ssä kuin muussakin mediassa ovat olleet keskeiset tekijät, jotka ovat yhteistyökumppaneita kiinnostaneet. Ampumahiihtojoukkueen sisältä nousevat tarinat ovat asioita, joita pidetään kiinnostavina ja huomiota herättävinä ja ne tuovat yhteistyökumppanit myös hyvin esiin, toteaa Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki.

Suomen Ampumahiihtoliiton yhteistyökumppaniyritykset kaudella 2018-2019 ovat: Harvia, BMW Suomi, Puuilo, Avant, Patria, Lapua, Vuokatti Sport, Olvi sekä Craft.

 

Lisätiedot:

päävalmentaja Jonne Kähkönen
toiminnanjohtaja Tapio Pukki

Puuilo-cupin avaus Kontiolahden GP-kilpailuissa 17.-18.11.2018

Kansallisen kilpailukalenterin uuden alle 19-vuotiaiden, alle 22-vuotiaiden sekä yleisille naisten ja miesten sarjoille suunnatun Puuilo-cupin avaus tapahtuu tulevana viikonloppuna Kontiolahden kansainvälisen GP-kilpailun yhteydessä. Samalla annetaan viimeisiä näyttöjä ennen ensimmäisiä joukkuevalintoja maailmancupiin, IBU-cupiin sekä IBU Junior Cupiin. Kisaviivalla on kovatasoinen kattaus maajoukkueurheilijoita Suomesta ja Venäjältä.

Kilpailuihin on vapaa pääsy, joten tervetuloa seuraamaan ampumahiihtoa paikan päälle Kontiolahdelle!

Kilpailukutsu ja aikataulu

Lähtölistat 17.11. pikakilpailu

PUUILOCUP 2018-2019 säännöt

Puuilon ja ampumahiihtoliiton pääyhteistyökumppanuus jatkuu ja laajenee kaudella 2018-2019

Puuilo Oy ja Suomen Ampumahiihtoliitto ovat sopineet kaudella 2017-2018 alkaneen yhteistyökumppanuuden jatkumisesta. Maajoukkueyhteistyön lisäksi Puuilosta tulee näkyvä kansallisen kilpailutoiminnan kumppani alle 19-, alle 22- ja yleisille sarjoille suunnatun Puuilo-cupin myötä. Cup-kilpailusarja koostuu seitsemästä osakilpailusta, ja kokonaiskilpailun kolme parasta kussakin sarjassa palkitaan kauden päätteeksi Puuilo-lahjakortein.

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön jatkumiseen ja syventymiseen Puuilo-cupin kautta. Kansallinen kilpailusarja tuo lajin harrastajat ja yhteistyökumppanin lähemmäksi toisiaan, ja lujittaa Puuilon asemaa suomalaisen ampumahiihdon pitkäjänteisenä kumppanina”, toteaa Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki.

Vahvassa kasvussa oleva Puuilo toimii valtakunnallisesti 23 myymälän ja verkkokaupan voimin. Puuilon vahvuuksiin kuuluvat kilpailukykyiset hinnat sekä erittäin laaja tuotevalikoima niin kotiin, puutarhaan, autotalliin, rakennustyömaille kuin lemmikkien hoitoon.

”Haluamme edelleen olla tukemassa Suomalaista talviurheilua omalla panoksellamme. Saimme hyvää ja positiivista näkyvyyttä kaudella 2018 niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja uskomme yhteistyön toimivan erinomaisesti myös jatkossa Puuilon tunnettuuden lisäämiseksi. Halusimme kansallisen Puuilo-cupin tuomaan lisänäkyvyyttä Puuilon brändille Suomessa. Puuilon visio on laajentua useisiin uusiin kaupunkeihin Suomessa. Tämä yhteistyö tukee tätä tavoitettamme erinomaisesti”, sanoo Puuilon markkinointijohtaja Lauri Tuomaala.

 

Lisätietoja:

 

Ampumahiihtoliitto

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki: 0500 363 126

toiminnanjohtaja Tapio Pukki: 046 878 2200

 

Puuilo Oy

Markkinointijohtaja Lauri Tuomaala: 040 416 3308

Oulun Hiihtoseurasta ensimmäinen ampumahiihdon Tähtiseura

Oulun Hiihtoseura palkittiin syyskokouksen yhteydessä Kokkolassa 10.11.2018 ensimmäisenä ampumahiihdon Tähtiseurana.

Tähtimerkki on osoitus seuran halusta kehittää omaa toimintaansa muuttuvassa toimintaympäristössä. Lasten ja nuorten  Tähtimerkin ansainnut Oulun Hiihtoseura on täyttänyt määritetyt laatukriteerit oman kohderyhmänsä osalta ja haluaa toiminnallaan varmistaa, että he vastaavat seuratoiminnoissa mukanaolevien ja siitä kiinnostuneiden ihmisten tarpeisiin.

Oulun Hiihtoseuran varapuheenjohtaja Anne Talvensaari-Mattila kertoo: ”Tähtiseura prosessi on ollut jatkumoa Sinettiseuratoiminnalle. Olimme ampumahiihdon ensimmäinen ja ainoa sinettiseura. Tähtimerkin prosessi alkoi seuran auditoinnista kesän alussa. Vastuuhenkilöiden, nuorten ja nuorten vanhempien kanssa on suunniteltu ja keskusteltu pelisäännöistä. Ampumahiihtojaoston toimintakäsikirjaa on rakennettu. Tähtiseuraprosessin aikana olemme myös huomanneet asioita, joita olisi hyvä kehittää. Talkoolaisille on tälle syksylle tulossa elokuvailta ja joulua ennen joulupuuro.”

Tähtimerkki on lupaus laadukkaasta seuratoiminnasta. Tähtiseura huomioi toiminnoissaan mukana olevat vapaaehtoiset, seura on houkutteleva kohde uusille harrastajille ja ennen kaikkea, Tähtiseurassa lasten ja nuorten on hyvä harrastaa omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan.

”Tähtimerkillä on meille iso merkitys. Tähtiseurana me sitoudutaan kehittämään omaa toimintaamme ja lupaamme tehdä laadukasta seuratoimintaa. Annetaan nuorille mahdollisuus tutustua harrastukseen erilaisten kokeilujen kautta. Kokeillaan uusia lajeja mm. ampumapyöräilyä.” Talvensaari-Mattila toteaa. 

 

Suomen Ampumahiihtoliiton syyskokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019 sekä valitsi uuden hallituksen

Suomen Ampumahiihtoliitto piti syyskokouksensa Kokkolassa 10.11.2018

Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio 2019 ja valittiin uusi hallitus.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio

Toimintasuunnitelmassa nousivat esiin seuratyön kehittäminen uusien työkalujen avulla, ohjaaja- ja valmennuskoulutusten kehittäminen sekä viestinnän parantaminen.

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki toi esiin sen, että toimintasuunnitelman ja talousarvion tavoitteet ovat kovat, mutta ovat tehty kaikille toimijoille työkirjaksi: näitä asioita tullaan vuoden aikana edistämään ja toteuttamaan.

Talousarvion osalta Suomen Ampumahiihtoliiton tavoitteena on pitää toiminnot myös huippu-urheilussa menestykseen vaadittavalla tasolla. Tavoitteena on saavuttaa lievästi ylijäämäinen tulos vuonna 2019.

Kokouksessa oltiin tyytyväisiä tuoreesta uutisesta, että Kontiolahti saa vuonna 2020 järjestettäväkseen maailmancupit niin kauden 2019-20 kuin 2020-21 osalla. Lisäksi kesälle 2020 Kontiolahdelle on myönnetty Rulla-ampumahiihdon MM-kisat. Nämä tapahtuvat tulevat olemaan myös vahva tukijalka liitolle toiminnan suunnittelussa.

Kalle Lähdesmäki jatkaa puheenjohtajana

Syysliittokokous valitsi puheenjohtajiston ja kolme hallituksen jäsentä.

Liittokokoukselle tehty nimeämistoimikunnan esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Puheenjohtajana jatkaa kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki Seinäjoelta. Varapuheenjohtajina jatkavat Petri Rolig Hämeenlinnasta ja Timo Heinonen Joensuusta.

Hallituksen jäseniksi valittiin jatkamaan Anne Talvensaari-Mattila Oulusta ja Tomi-Pekka Riihivuori Kontiolahdelta. Uutena jäsenenä hallituksessa aloittaa Heli Aikioniemi Rovaniemeltä.

Vanhasta hallituksesta jatkovuorossa olivat Sanna-Leena Perunka, Jarmo Laakso ja Jouni Rinta-Keturi.

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki: Ampumahiihtoväen yhtenäisyys ja hyvä yhteishenki tukevat vahvasti lajin edelleen kehittämistä. Uskon vahvasti, että pian alkavalla kaudella on jälleen runsaasti positiivisia uutisia ampumahiihtäjiemme menestymisestä.

Parhaat seurat SM-pisteiden perusteella

Syysliittokokouksessa palkittiin parhaita seuroja SM-pisteiden perusteella. Järjestys kauden 2017-2018 kilpailujen perusteella on:

  1. Seinäjoen Hiihtoseura 1828p.
  2. Kontiolahden Urheilijat 1530p.
  3. Oulun Hiihtoseura 1466p.

 

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit (EYOF) Sarajevossa 9.-16.2.2019 *MUISTUTUS 2001-2002 syntyneille*

Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit järjestetään vuonna 2019 Sarajevossa, Bosnia-Hertzegovinassa helmikuun alkupuoliskolla. Ampumahiihdosta kilpailuihin lähtee 4+4 urheilijan sekä valmentajan ja suksihuoltajan kattava joukkue. Kilpailut on suunnattu vuosina 2001 ja 2002 syntyneille urheilijoille, ja kisaohjelma koostuu normaalimatkasta, pikamatkasta ja sekaviestistä. Lisätietoja tapahtumasta kilpailun nettisivuilla.

Kilpailuihin lähtevillä urheilijoilla on omakustannusosuus, alustava arvio sen suuruudesta on 700€. Joukkuevalinnat tehdään valintaperusteiden mukaisesti – huomioithan, että näytöt annetaan 19-vuotiaiden sarjassa.

Kisavalmisteluja varten kaikilta potentiaalisilta joukkueen jäseniltä tarvitaan pitkää listaa varten seuraavat tiedot 16.12. mennessä:

  • passikuvat
  • passikopiot (muistathan myös Euroopan ampuma-asepassin)
  • yhteystiedot (kotiosoite, sähköposti, matkapuhelin)
  • huoltajan nimi ja yhteystiedot

Mikäli et vielä omista passia tai ampuma-asepassia, kannattaa prosessi näiden hankkimiseksi käynnistää heti.

 

Lisätiedot: Lajipäällikkö Jouni Kinnunen, 046 878 2208, jouni.kinnunen(a)biathlon.fi

Ampumahiihdon maailmancupin avaus Suomeen kaudella 2020-21

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU on päättänyt kuluvan olympiadin loput maailmancup-kilpailut.
(IBU:n uutinen)

Suomen kannalta tulos oli positiivinen ja mielenkiintoinen. Kontiolahti sai järjestettäväkseen maailmancupin avausosakilpailun. Edellisen kerran vastaava maailmancupin kilpailu on Kontiolahdella ollut viimeksi vuonna 2007. Cup-avaus tuo tullessaan maailman huiput Suomeen nykyisen mallin mukaan reiluksi viikoksi kilpailemaan.

Aiemmin Kontiolahdelle oli jo myönnetty maaliskuun 2020 maailmancup, joten nyt suomalaista ampumahiihtoyleisöä hemmotellaan alle vuoden sisällä kahdella maailmancup-tapahtumalla.

”Tuleva tapahtuma-asetelma on mielenkiintoinen kokonaisuus Kontiolahden näkökulmasta. Tämä on tärkeä testi meille, koska kilpailukausi on avattu aikaisemmin pääasiassa Ruotsin Östersundissa. Tulevana kautena kausi avataan Slovenian Pokljukassa, joten uusia halukkaita järjestäjiä myös tähän rooliin löytyy.

Lämpenevät syksyt ja alkutalvet ovat haaste kaikille järjestäjille, joten myös meidän pitää varautua entistä tehokkaampaan lumetukseen ja kasvattaa varastojen määrää. Lumen tarve maailmancupissa on todella suuri, sillä varastoa pitää riittää myös kisojen ajaksi ratojen kunnostamiseen.” toteaa tapahtuman johtaja Tomi-Pekka Riihivuori.

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki näkee, että vuoden 2020 maailmancupit ovat Suomen ampumahiihdolle ja tapahtumajärjestämiselle erittäin suuri luottamuksen osoitus IBUlta sekä suuri mahdollisuus. Suomi on onnistunut maailmancup-tapahtuman järjestämisissä erinomaisesti.

Kotimaassa pidettävät ampumahiihdon huipputapahtumat tuovat lajin esiin aivan erityisellä tavalla niin lajin harrastajille, katsojille kuin mukana oleville yhteistyökumppaneille. Liittona olemme saaneet kuulla viime vuosien maailmancupeista sekä MM-kisoista hyvää palautetta. Uskommekin, että näillä kisoilla on ollut vaikutusta saamaamme luottamukseen kisavalinnoissa. Kilpailu maailmancupeista on tällä hetkellä erittäin tiukkaa ja niiden saamiseksi on tehtävä koko ajan lisää töitä. Nyt tehtyjen päätösten perusteella näyttää siltä, että ns. vakiokisajärjestäjienkään maailmancupit eivät ole ilman jatkuvaa kehittämistyötä varmoja.

Lisätiedot:

Suomen Ampumahiihtoliitto, puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki p. 0500 363126

Kontiolahden Urheilijat, vt. toiminnanjohtaja Jarno Lautamatti p. 043 2180573